Claire Randall Fraser
Caitriona Balfe

Terug in 1948 probeert Claire weer te wennen aan het leven dat ze kende, zonder enig idee te hebben van het feit dat de liefde van haar leven de Battle of Culloden heeft overleefd. Claire vindt zich opnieuw in een nieuwe tijd in een nieuw land, het Amerika van de 20e-eeuw. Het is hier dat ze bevalt van Jamie’s dochter, Brianna. Claire probeert haar huwelijk met Frank weer op te pakken om Brianna samen op te kunnen voeden en begint aan een nieuwe studie. Met haar intelligentie en moed wordt ze de eerste vrouw die medische opleiding aan Harvard volgt, waardoor Claire in haar carrière groeit van zuster naar chirurg. Haar grote liefde zal ze echter nooit vergeten en als ze erachter komt dat Jamie Culloden heeft overleefd moet ze een keuze maken. Wil ze terugkeren naar de 18e-eeuw en haar dochter achterlaten? En kunnen zij en Jamie een gat van twintig jaar apart overbruggen?

Jamie Fraser
Sam Heughan

Nadat Jamie zijn vrouw en ongeboren kind veilig door de stenen heeft teruggestuurd, overleefd Jamie tegen alle verwachtingen in de gruwelijke omstandigheden van de Battle of Culloden. Maar Jamie is veranderd. Hij is slechts een schaduw van zichzelf, iemand die als een geest door het leven beweegt terwijl hij rouwt om het verlies van Claire. Als vluchteling en gevangene overwint Jamie vele obstakels, zich onbewust van Claire’s zoektocht naar hem in de geschiedenis. Uiteindelijk weet Jamie’s wilskracht hem te redden en voor te bereiden op het volgende hoofdstuk in zijn leven, een leven zonder zijn grote liefde naast hem.

Frank Randall
Tobias Menzies

Frank Randall is een gerespecteerd docent geschiedenis aan Harvard. Wanneer Claire terugkeert naar de 20e-eeuw wordt zijn empathisch vermogen en geduld behoorlijk op de proef gesteld, met zijn geliefde dochter Brianna als een constante herinnering aan Claire’s passie voor een andere man. Terwijl Claire rouwt om het verlies van haar ware liefde, probeert Frank het huwelijk en zijn relatie in stand te houden met de enige vrouw van wie hij ooit echt heeft gehouden.

Brianna Randall
Sophie Skelton

De roodharige Brianna is de dochter van Claire en Jamie Fraser. Met haar intelligentie, koppigheid (geërfd zowel van haar vader als van haar moeder) en het waakvolle oog van haar vader en historicus Frank op zich gericht, houdt Brianna zich vooral bezig met studie. Na de openbaringen aan het eind van het tweede seizoen moet Brianna zien te accepteren dat haar vader niet is wie ze dacht, maar een Schot uit de 18e-eeuw. Moeizaam probeert ze het leven en haar studie weer op te pakken, zonder echt te weten wie ze zelf nu eigenlijk is.

Roger Wakefield
Richard Rankin

De Schotse, intelligente, vriendelijke en warme Roger Wakefield zagen we in het eerste seizoen al als de schattige geadopteerde zoon van dominee Wakefield. Twintig jaar later is hij een professor aan Oxford, met een interesse in geschiedenis en Claire’s mooie dochter Brianna, met wie hij een diepgaande band ontwikkelt. Opnieuw krijgt hij in zijn leven te maken met al het drama van de familie Randall, als Brianna haar identiteit probeert te vinden en Claire door de geschiedenis zoekt naar Jamie’s bestaan.

John William Grey
David Berry

Lord John is een standvastige en eerzame man uit het Britse leger. Constant verscheurd door familiale plichten en een sterk gevoel voor onrecht probeert John altijd het juiste te doen. Hij heeft een jongensachtige schoonheid en een opvoeding van de hogere klassen, een volmaakte heer. Een schandaal uit zijn verleden heeft er echter voor gezorgd dat hij nu de ongewenste positie heeft als gouverneur van een troosteloze gevangenis in Schotland. Tegelijkertijd maakt onbeantwoorde liefde hem een gevangene van zijn eigen passie.

Fergus
César Domboy

De jongen die Jamie en Claire onder hun vleugels namen in Parijs, is volwassen geworden. Ondanks zijn toch wat vreemde opvoeding in een bordeel is Fergus uitgegroeid tot een knappe, charmante en loyale man. Hij is de ultieme romanticus en wordt makkelijk verliefd. De toewijding voor Jamie verandert echter nooit, waardoor de Fransman een integraal onderdeel uitmaakt van de Fraser clan. Met zijn gedrag maskeert hij zijn verlangen naar echte liefde en een gevoel ergens bij te horen.

Marsali MacKimmie
Lauren Lyle

Met haar lange blonde haren en een rebelse karakter lijkt Marsali erg op haar moeder Laoghaire in haar jonge jaren. Ze weet wat ze wil en gaat hier ook voor, fatsoen en reputatie ten spijt.

Young Ian Murray
John Bell

De jonge, slungelige Ian is de zoon van Jenny en Ian Murray, maar met zijn hart van goud en gevoel voor avontuur lijkt hij soms meer op zijn oom Jamie dan op zijn vader. Zijn eigenwijsheid zorgt er echter voor dat hij snel in de problemen komt.