Claire Randall
Caitriona Balfe

Als WOII in 1945 tot een einde komt, reist verpleegster Claire Randall met haar man Frank Randall naar Schotland voor een uitgestelde huwelijksreis. Daar neemt het leven een dramatische twist als Claire door de mysterieuze stenen van Craigh na Dun terug in de tijd reist naar het jaar 1743. Opgevangen door clan MacKenzie wordt Claire gedwongen zich aan te passen aan het leven in de 18e-eeuw. Al snel vindt ze zich gevangen tussen de Schotten die haar zien als een gevaarlijke buitenstaander en het Britse leger, die wantrouwig zijn over wie ze is en waar ze vandaan komt. Claire probeert haar weg naar Frank terug te vinden, totdat ze de charmante Highlander Jamie Fraser ontmoet. Claire moet een hartverscheurende beslissing maken tussen twee mannen in twee verschillende eeuwen.

Jamie Fraser
Sam Heughan

Jamie Fraser is een jonge Schot met een prijs op zijn hoofd. Al jarenlang is hij op de vlucht voor het Britse leger, maar toch heeft Jamie zijn gevoel voor avontuur altijd behouden. Zijn leven neemt een onverwachte wending als hij de mysterieuze Claire Randall ontmoet. Als Claire wordt bedreigd door ‘Black Jack’ Randall, de man die hem eens bijna dood heeft geslagen, stelt Jamie voor met Claire te trouwen om haar leven te redden. Het liefst zou Jamie teruggaan naar zijn ouderlijk huis Lallybroch, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn voor een man die erachter komt dat zijn vrouw 200 jaar door de tijd heeft gereisd. Black Jack Randall’s obsessie voor Jamie drijft hem tot de rand van waanzin en bedreigt de liefde die hij heeft gevonden in het nieuwe leven met Claire.

Jonathan Randall
Tobias Menzies

Als kapitein in het Britse leger wordt Jack Randall in Schotland geplaatst om de rebellie onder de duim te houden. Als officier heeft Jack vreselijke dingen gezien en gedaan, gruwelijke daden die hij zelf rechtvaardigt als noodzakelijk om de Britse overheersing in stand te houden. Hij ziet plezier in het pijn doen van anderen en heeft een ongezonde obsessie voor de roodharige Schot Jamie Fraser, een man met wie hij steeds het pad weer kruist. Een duister kat en muisspel ontstaat.

Dougal MacKenzie
Graham McTavish

Als getraind en ervaren strijder staat Dougal MacKenzie aan het hoofd van de krijgsmacht van clan MacKenzie. Zijn oudere broer Colum regeert als Laird over de clan, maar Dougal is zijn sterke rechterhand. Hij is dapper op het strijdveld en wordt gevreesd door velen. Hij is een man die krijgt wat hij wil, niemand die hem in de weg staat. Hij herkent veel van zichzelf in zijn neef Jamie Fraser, wat af en toe tot behoorlijke spanningen leidt. In tegenstelling tot zijn broer steunt hij in het geheim de rebellen tegen de Britse overheersing in de hoop weer een Schotse koning op de troon te krijgen.

Colum MacKenzie
Gary Lewis

Colum MacKenzie is Laird van de MacKenzie clan, de oudere broer van Dougal MacKenzie en de oom van Jamie Fraser. Colum leidt aan wat in de 20e-eeuw bekend is als het Toulouse-Lautrec Syndroom, een ziekte die zijn benen onbeweeglijk maakt en zijn dagen vult met pijn. Omdat hij niet kan leiden met spierkracht, moet hij het hebben van sluwheid en intelligentie. Hij is afhankelijk van zijn broer Dougal in het afdwingen van zijn leiderschap. Colum is een sterke, inzichtelijke leider, die tegelijkertijd vreest voor de toekomst van zijn clan.

Geillis Duncan
Lotte Verbeek

De vrouw van de officier van justitie wordt door velen gezien als heks door haar uitvoerige kennis van planten en kruiden. Geillis Duncan is een meester in manipulatie, die anderen -inclusief haar man- kan buigen naar haar wil. Ze is slim, seksueel en mysterieus. Toch is zij de enige bij wie Claire Randall zich veilig voelt en die haar begrijpt. Kan Claire haar vriendin Geillis vertrouwen?

Murtagh Fitzgibbons
Duncan Lacroix

Murtagh Fitzgibbons waakt trouw over zijn peetzoon Jamie Fraser. Hoewel hij zelf een gereserveerd man is, is hij erg loyaal. Het liefst laat hij zijn vuisten praten. Net als de andere mannen in de clan is hij in eerste instantie sceptisch over het verhaal van Claire. Het is echter Murtagh die haar in het bos uit de handen van de Britten redt en meeneemt naar clan MacKenzie. Beetje bij beetje raken ze meer aan elkaar gewend en kunnen ze het beter met elkaar vinden. Murtagh zal in ieder geval altijd doen wat het beste is voor Jamie.

Angus Mhor
Stephen Walters

Angus is lid van clan MacKenzie en altijd op zoek naar een gevecht. Hoewel hij minder verbaal is dan Rupert, heeft Angus geen probleem voor zichzelf op te komen, vooral niet als het gaat over die verrekte Engelsen. Zijn haat voor de Engelsen is voelbaar en wat hem betreft moet Claire direct weer teruggaan naar waar ze vandaan kwam, dood of levend. Angus heeft bijna altijd een fles drank in de hand, maar is ondanks dat een getraind vechter en loyale man van de clan, wat hem een gewaardeerde toevoeging maakt voor Colum en Dougal.

Rupert MacKenzie
Grant O’Rourke

Jamie’s achterneef Rupert is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden tot een gevecht. Als een loyaal lid van clan MacKenzie is Rupert de rechterhand van Dougal. Dougal heeft echter de macht die Rupert ook zelf graag zou willen hebben. Met achterdocht houdt hij Claire goed in de gaten, om Dougal vervolgens te kunnen vertellen wat ze die dag heeft gedaan. Maar dat is niets persoonlijks, Claire is enkel een manier om bij Dougal in de gratie te komen.

Jenny Fraser Murray
Laura Donnelly

Jamie’s oudere zus Jenny heeft veel van dezelfde karakteristieken als haar broer. Jenny Fraser Murray is koppig en driftig. Jenny is ook slim, ervaren en getraind in het runnen van Lallybroch nu haar broer vertrokken is uit het ouderlijk huis. En dat is behoorlijk hard werken aangezien beide ouders overleden zijn. Jenny is getrouwd met Ian Murray, met wie ze een kind heeft. Nummer twee is momenteel onderweg. Als haar broer opeens bij haar op de stoep staat om Laird te zijn, voelt Jenny zich aan de kant gezet. En ondanks een paar pittige woordwisselingen houden Jenny en Jamie zielsveel van elkaar.

Ian Murray
Steven Cree

Ian Murray is Jamie’s beste vriend en tevens de man van Jenny Fraser. Ian heeft samen met Jamie nog gevochten in Frankrijk, waar hij een deel van zijn been is kwijtgeraakt. Maar dat heeft hem in het leven nooit tegengehouden. Hij is een loyale vriend. Tijd en afstand hebben de band tussen hem en Jamie niet verzwakt en hij verwelkomt Claire met open armen in de familie. Hij weet zelf hoe moeilijk de familie Fraser kan zijn en ziet in Claire een medestander.

Laoghaire MacKenzie
Nell Hudson

Laoghaire is een jong meisje van clan MacKenzie dat zich aangetrokken voelt tot Jamie. Laoghaire is blond en mooi, maar tevens iemand die je behoorlijk in de problemen kan brengen. In eerste instantie ziet ze er misschien verlegen en charmant uit, maar uiteindelijk zien we ook haar wraakzuchtige kant als ze erachter komt dat de Britse Claire Randall er met haar Jamie vandoor dreigt te gaan.

Frank Randall
Tobias Menzies

Claire’s geliefde man Frank Randall diende in het Britse leger gedurende WOII om vervolgens zijn vrouw te zien verdwijnen tijdens hun huwelijksreis in Schotland. Frank wil niet geloven dat Claire hem voor een andere man heeft verlaten en blijft maandenlang zoeken naar Claire, zich er niet van bewust dat zijn vrouw 200 jaar in de tijd heeft gereisd en daar gevallen is voor een schotse Highlander, een man die compleet anders is dan Frank. Frank heeft een rustige persoonlijkheid, een academicus met een interesse voor geschiedenis en genealogie, hoewel zijn woede-uitbarstingen soms doen denken aan zijn voorouder ‘Black Jack’ Randall.