Waar waren Claire en Jamie bij de geboorte van Jemmy?

Datum: 2020-01-08 16:44:21
1
0
  

Veel fans waren teleurgesteld dat Jamie en Claire Fraser niet op River Run aanwezig waren bij de geboorte van hun kleinkind Jeremiah, aan het eind van het vierde seizoen. De twee waren namelijk nog druk met de redding van Roger MacKenzie uit de handen van de Mohawk aan wie Jamie en Young Ian hem eerder zelf hadden verkocht. In de boeken van Diana Gabaldon zijn Jamie en Claire wel aanwezig bij de bevalling van Brianna Fraser, wat met name een speciaal moment oplevert tussen vader en dochter.

In de televisieserie komen de ouders van Brianna echter pas aanzetten nadat kleine Jemmy al geboren is. Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly ging in gesprek met actrice Sophie Skelton en uitvoerend producent Matthew B. Roberts voor meer uitleg over het niet volgen van deze plotlijn uit het boek Drums of Autumn.



“Ik weet het… En ik snap ook helemaal waarom,” zegt Sophie Skelton. “Het is in het boek natuurlijk een prachtige scène, en ik denk dat het een mooi moment in de familie Fraser was geweest. Maar ik denk dat we dit wel goed hebben gemaakt door het moment waarop Brianna haar ouders weer ziet en realiseert dat Roger niet bij hen is. Ze hebben daar een mooi familiemoment. Er worden dingen gezegd die lang onbesproken bleven. Maar de familie Fraser laat zien dat ze klaar staan voor elkaar en elkaar steunen.”

Maar volgens Matthew B. Roberts was deze beslissing niet zomaar gemaakt. “Er is altijd wel een discussie. En je kunt het er wel 100 keer over hebben, maar uiteindelijk moet iemand de beslissing maken. En ik wil er niet op in gaan of het een goede of slechte beslissing is. De keuze was gemaakt en daar probeer je vervolgens het beste van te maken.”

Al klinkt dit eerlijk gezegd toch een beetje alsof hij niet specifiek zelf deze keuze zou hebben gemaakt. Het zou hier gaan om ‘hogere’ machten binnen de organisatiestructuur die deze beslissing hebben genomen, waar Roberts zich uiteindelijk bij neer moest leggen. En hoewel de uitvoerend producent hier op dit moment niet verder op in wil gaan, geeft Skelton meer uitleg over de reden achter deze keuze in de verhaallijn:

Het hoort bij de moderne vrouw. Er zijn veel single vrouwen, of vrouwen van wie de ouders zijn overleden. Brianna wordt omringd door mensen die ze niet echt kent, wat laat zien hoe sterk haar karakter daadwerkelijk is. Ze kent Jocasta helemaal niet zo goed, en ook Lizzie is relatief nieuw in haar leven. Phaedre is ook nieuw.

En dat Brianna dit helemaal zelf doet, is fantastisch. Het laat zien hoe ver ze is gekomen ten opzichte van het begin van dit seizoen. Ze is opgegroeid, ze wordt een vrouw. Ze was bang dat ze Jemmy in eerste instantie niet zou kunnen accepteren. Maar dan komt haar liefde als moeder naar boven en realiseert ze zich dat ze van deze baby houdt, wie de vader ook is.



Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

1
0