Uncharted: Inside Claire’s overlevingstocht door de jungle

Datum: 2017-12-06 17:25:36
12
0
  

Claire’s zoektocht door de jungle op Saint-Domingue in de aflevering Uncharted verliep niet helemaal soepel. Terwijl Claire op zoek ging naar een manier om Jamie te waarschuwen voor de autoriteiten die hem in Jamaica zouden opwachten, kreeg ze op het eiland te maken met heel wat natuurlijke obstakels als hitte, mieren en slangen. Wel liet deze aflevering zien dat Claire zichzelf altijd weer heel goed weet te redden.

In de aflevering zagen we namelijk hoe Claire besluit van het schip de Porpoise af te springen in de grote oceaan, eindelijk verlost van de Britse bemanning die ze had geholpen van een vreselijke epidemie af te komen. Claire wist dat ze een manier moest vinden om Jamie te waarschuwen, maar vond zichzelf eerst aangespoeld op een ogenschijnlijk verlaten eiland met geen flauw benul waar haar man precies was. Dagenlang heeft Claire alleen op het eiland moeten overleven, dwalend over het eiland, op zoek naar enig teken van leven, water en schuilplaatsen tegen de hitte van de zon. Verschillende natuurlijke elementen wisten haar trip behoorlijk moeilijk te maken, totdat Claire uiteindelijk terechtkwam bij Father Fogden en Mamacita, die haar er weer bovenop konden helpen.


“Dit was een zeer interessant script,” vertelt uitvoerend producent en schrijfster Toni Graphia aan de Hollywood Reporter. Wat het volgens Graphia extra moeilijk maakte, was het feit dat deze aflevering eerst totaal anders in elkaar zat. Veel wil ze er niet over kwijt omdat dit spoilers zijn voor afleveringen die nog moeten komen, maar het had in ieder geval te maken met iets dat Claire overkomt op het eiland:

We hebben ervoor gekozen dat deel van het verhaal voor nu te schrappen en op te schuiven naar een later moment, dus misschien dat dit verhaal nog op een ander moment zal worden gebruikt. Uiteindelijk gebruikten we deze versie, die we de ultieme overlevingstocht noemden. We vinden de krankzinnigheid van Father Fogden allemaal fantastisch, met de kokosnoot en Mamacita. Dus we wisten dat we dat moesten gebruiken, maar dat was niet voldoende voor een hele aflevering.

Ik ben benieuwd of het hierbij gaat om de easter egg met het skelet van de krokodil op het eiland. Als de producenten de lijn van het boek van Diana Gabaldon verder volgen, zou dit niet de laatste keer moeten zijn dat we een krokodil tegenkomen. In plaats daarvan probeerde Graphia een creatief alternatief te bieden met een aflevering waarin de eerste helft niet werd gesproken. Hoewel andere productiemaatschappijen hier niet mee akkoord zouden gaan, kreeg Graphia van Starz de vrijheid deze stilte te gebruiken in Outlander:

Ze dachten echt dat we gek waren, dat is iets wat je niet kunt doen. Dus dat is iets wat we heel erg waarderen aan ons werk voor Outlander. Starz vertrouwt ons om zoiets te mogen doen. Dus de eerste 20 minuten is een tocht door de jungle zonder enige dialoog voor Caitriona en een beperkte hoeveelheid voice-over.

Ook schrijfster Karen Campbell was erg enthousiast over deze ware survivaltocht van Claire toen ze het eerste idee van de aflevering onder ogen kreeg:

We hebben het personage nooit eerder in deze situatie gezien, maar we weten dat Claire over de vaardigheden bezit om in het wild te overleven omdat we weten dat ze door haar oom Lamb, een archeoloog, is opgevoed. Hij heeft Claire geleerd een kampvuur te maken en voor haarzelf te zorgen in een natuurlijke setting sinds ze een klein kind was. We vonden het erg leuk om het verhaal vanaf het drijvende vlot op te pakken en te landen op een op het oog onbewoond eiland.

Samen met Graphia probeerde Campbell te bedenken welke obstakels Claire allemaal tegen zou kunnen komen. Na een uitgebreide brainstorm waar allerlei ideeën de revue passeerden, werd uiteindelijk besloten voor een slang. “De slang was helemaal echt,” vertelt Graphia. “Ze vonden een slang genaamd Scar en introduceerden hem aan Caitriona om mee te spelen.” Claire stond erop haar eigen stunts te doen en raakte goed bevriend met de slang, die daadwerkelijk op haar lag tijdens de opnames.

En de horror hield hier niet op voor Caitriona. Zo vertelt Graphia dat ook de mieren echt waren, al waren het er wat minder dan je uiteindelijk op beeld te zien krijgt: “Er waren wel wat mieren, maar die werden verveelvoudigd met visual effects.” Zo probeert het team van Outlander alle effecten zo realistisch mogelijk te maken. Als iets praktisch mogelijk is, moet het ook zo gedaan worden, stelt Graphia. Ze mag zich daarbij gelukkig prijzen met acteurs als Caitriona en Sam, die altijd hun eigen stunts willen doen en alle stunts met dieren willen proberen.

Reacties

12
0