Diana Gabaldon: Titel 9e boek bekend!

Datum: 2016-07-22 19:27:13
41
0
  

Diana Gabaldon heeft op haar website de titel bekend gemaakt van het negende boek in de Outlander reeks: Go Tell The Bees That I Am Gone.

Het praten tegen bijen is een oud Engels volksritueel, waarbij honingbijen werden behandeld als familieleden en up-to-date werden gehouden van alle gebeurtenissen. Zo werd traditioneel al het familienieuws, van geboortes tot huwelijken en bezoekers, gedeeld met de bijen. Hierbij moest men wel waakzaam zijn. Wanneer het nieuws niet op een juiste manier of door de juiste persoon werd gebracht, zouden de bijen wegvliegen en hun honingproductie stoppen. Zo kon alleen de bruid vertellen over haar aankomende bruiloft en niemand anders.

Dit ritueel heeft zich weten te verspreiden naar de Appalachen in Noord Amerika, waar bijen werden uitgenodigd voor bruiloften en begravenissen. Mochten ze niet op komen dagen, werd er eten en drinken van de dienst bewaard om vervolgens bij de bijenkorf geplaatst te worden.

Het idee van praten tegen bijen gaat verder dan het simpel delen van familienieuws. Zo staan bijen in grote delen van Groot Britannië en Amerika bekend als ‘The Little Servants of God’ of ‘The Small Messengers of God’, waarbij bijen boodschappers zijn van het goddelijke. Dit idee komt voort uit de Griekse mythologie, waar Dryad met behulp van bijen een liefdesverklaring stuurde naar Rhoecus.

Op deze wijze hebben mensen lang hun levens gedeeld met de bijen, in de hoop dat de kleine beestjes hun zorgen konden wegnemen naar andere werelden en hogere krachten.

Go Tell The Bees That I Am Gone is de opvolger van Written In My Own Heart’s Blood dat in juni 2014 verscheen en is daarmee het één-na-laatste boek van de populaire boekenreeks dat zich richt op Jamie Fraser en Claire Beauchamp Randall Fraser. Het is nog onbekend wanneer het boek zal verschijnen. Gabaldon geeft op haar website aan nu nog druk te zijn met de benodigde research:

Ik werk nu aan dit boek en doe er historisch onderzoek voor. (Nee, ik weet niet wanneer het af zal zijn!) Mijn boeken zijn enorm, en het kost enorm veel tijd om te schrijven. Bovendien moet ik veel historisch en ander achtergrondonderzoek doen voor elk boek. Alle romans in de Outlander-serie hebben 2-3 jaar of langer geduurd om te schrijven, te onderzoeken en te publiceren. Kwaliteit kost tijd en kan niet overhaast worden.

Kun je niet wachten tot het boek verschijnt? Op de website van Diana Gabaldon zijn alvast enkele previews van het boek te lezen.

Reacties

41
0