The Ballad of Roger Mac: De terugkeer van een bekend gezicht!

Datum: 2020-04-09 13:20:08
1
0
  

Het was voor iedereen een grote verrassing toen op de achtergrond opeens een wel heel bekende stem te horen was. Graham McTavish, in eerdere seizoenen nog te zien als Dougal MacKenzie, maakte een onverwachte comeback in het vijfde seizoen van Outlander als William ‘Buck’ MacKenzie, de zoon van Dougal MacKenzie en Geillis Duncan. Het is knap hoe de productie de korte terugkeer van McTavish geheim heeft weten te houden, als is ook uitvoerend producent Matthew B. Roberts hierover verbaasd: “Het was een grote uitdaging om stil te houden tot de aflevering te zien zou zijn.”

“Het was heel moeilijk om het geheim te houden,” vult uitvoerend producent Maril Davis aan. Maar het is wel heel cool dat het gelukt is.” Om dit voor elkaar te krijgen, is op het callsheet voor de desbetreffende dag zelfs gekozen om een andere naam op te schrijven voor de rol, dan die van Graham. Zo kon de terugkeer van de acteur ook niet op die manier uitlekken.

In de zevende aflevering The Ballad of Roger Mac, zien we hoe Roger in contact komt met Morag MacKenzie, de vrouw die hij op het schip van Stephen Bonnet samen met haar baby Jemmy in veiligheid heeft weten te houden. Roger is blij om te zien dat Morag nog steeds leeft en in contact te zijn met zijn verre, verre, verre voorouders. Hij probeert haar te waarschuwen tegen de gevaren van Gouverneur Tryon en zijn militie, maar dat gebaar wordt behoorlijk verkeerd opgepakt door haar man Buck. Roger lijkt namelijk even vergeten te zijn dat hij zich in de 18e-eeuw bevindt en zijn gebaren richting Morag opgepakt kunnen worden als avances richting de vrouw van iemand anders. En daar is Buck MacKenzie niet van gediend.Het idee om Graham McTavish terug te vragen voor de show ontstond eigenlijk als een soort grapje. Want hoe leuk zou het zijn om deze acteur terug te laten komen om zijn eigen zoon te spelen? “We moesten natuurlijk wel eerst controleren of Graham daadwerkelijk beschikbaar was,” gaat Roberts verder. Maar ook Maril Davis had precies hetzelfde idee, dus we wisten dat we iets op het spoor waren! Gelukkig was Graham zowel beschikbaar als heel enthousiast om terug te komen.”

En net als eerder met de terugkeer van Duncan Lacroix als Murtagh gedaan werd, horen we zijn bekende stem eerder dan dat we hem zien. “Je voelt eerst wie het is en vervolgens zie je hem,” zegt de uitvoerend producent.

Zelf is Graham heel erg enthousiast over zijn korte terugkeer naar de televisieserie. Eerder werd natuurlijk ook al wel gesproken over de eventuele mogelijkheid tot flashbacks van Dougal. “Nu mag ik terugkomen en een jonger personage spelen om in een scène samen te werken met mensen die ik niet eerder heb ontmoet,” aldus Graham.


Bron foto’s: Starz

Reacties

1
0