That’s a wrap! Opnames voor Outlander seizoen 5 zitten er op…

Datum: 2019-12-13 18:33:45
1
2
  

Oké, Droughtlander duurt altijd te lang, maar het lijkt stiekem nog helemaal nog niet zo heel lang geleden dat Sophie Skelton op de Dutch Comic Con vertelde die maandag naar Schotland te reizen voor het passen van kostuums voor het nieuwe seizoen van Outlander. En nu is het zover, de opnames voor het vijfde seizoen zitten er officieel op. That’s a wrap!

En dat werd door cast en crew uiteraard goed gevierd. Voor alle betrokkenen is het behoorlijk hard doorwerken om een nieuw seizoen zo snel mogelijk weer op de buis te krijgen. Op Twitter roept Caitriona Balfe iedereen van de cast en crew op nu dan ook lekker te gaan slapen: “Gefeliciteerd aan al onze cast en crew, schrijvers en producenten voor het einde van seizoen 5! Het is een behoorlijke klus geweest, maar iedereen heeft dag na dag, week na week, zijn uiterste best gedaan. Echt de meest fantastische groep mensen. En nu slapen!”

Ook Kyle Rees zegt dat het 8 fantastische maanden zijn geweest, wat zou betekenen dat hij komend seizoen in heel wat afleveringen te zien zal zijn als John Quincy Myers: “Laatste uitje men de man uit de bergen in Outlander seizoen 5. Wat een jaar! Iedereen bedankt, het was fantastisch!” Op de foto’s zien we ook Duncan Lacroix als Murtagh en David Berry als Lord John Grey voorbij komen.

Voor andere crewleden begint het werk echter nu pas, aangezien alle opnames nu gemonteerd kunnen worden tot gehele afleveringen, inclusief voice over, muziek, special effects, ondertiteling enzovoorts. Uitvoerend producent Matthew B. Roberts bevestigt dat ook de schrijvers momenteel nog geen rust zullen krijgen, aangezien er al veel vooruit wordt gewerkt voor het zesde seizoen van Outlander.

Zo is Roberts de afgelopen maanden tegelijkertijd bezig geweest het zesde boek in de reeks van Diana Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes, helemaal uit te pluizen. Het boek is opnieuw een behoorlijk dikke pil, dus het zal nog een uitdaging zijn om het hele verhaal weer tot 12 aflevering terug te brengen. Het is nog niet bekend wanneer de opnames weer gestart zullen worden, al zal het niet vreemd zijn als deze opnames weer van start gaan zodra Starz begonnen is met het uitzenden van het vijfde seizoen. Kan iemand toevallig lezen wat er op deze stickertjes geschreven staat?

Inmiddels heeft Ziggo bekend gemaakt elke maandag vanaf 17 februari 2020 een nieuwe aflevering on demand beschikbaar te maken. Net als vorig jaar is het voor Ziggo klanten met het Movies & Series pakket dus mogelijk om één dag na de première in Amerika, de aflevering ook in Nederland te kunnen zien.Reacties

1
2
  


Heb de boeken gelezen fantastisch nu wachten op boek 9 en seizoen 5 máár zal wel weer een jaar moeten wachten want ik heb netflix en die lopen achter de feiten aan
Datum: 2020-01-24 18:02:38
Heb de boeken gelezen wacht nu op boek 9 en seizoen 5 máár op netflix zal het wel wéér een jaartje wachten worden

Roos
Datum: 2019-12-27 22:25:28
Heb je website net ontdekt, superleuk! Ik ben pas bij seizoen twee, dus heb gelukkig nog heel wat afleveringen te gaan :)