That’s a wrap! Opnames Outlander seizoen 6 afgerond

Datum: 2021-06-30 14:11:57
0
0
  

Begin deze maand bereikte ons toch wat onverwacht nieuws vanaf de set van Outlander. Het filmen van het zesde seizoen van Outlander is namelijk helemaal afgerond! Nadat de productie vele maanden stil kwam te liggen door de coronapandemie, konden de opnames van het zesde seizoen pas in januari dit jaar van start gaan. Nu, slechts vijf maanden later, zijn deze opnames dus officieel klaar.

Op sociale media bedanken cast en crew elkaar met name voor het harde werken deze periode. Zoals je je wellicht kunt voorstellen, bleek het filmen dit seizoen een behoorlijke uitdaging. Cast en crew moesten zich tijdens de productie namelijk aan een strikt protocol houden. Zo moesten ze te allen tijden binnen een zeer beperkte bubbel blijven en frequent testen ondergaan om ervoor te zorgen dat het virus op de set niet zou kunnen toeslaan. Het is niet eenvoudig dit protocol maandenlang te moeten volgen, met alle bijkomende uitdagingen die normaal zijn voor een televisieproductie. Denk hierbij aan de lange dagen, de nachtopnames en de koude temperaturen van het Schotse klimaat.Vanwege de aanhoudende pandemie en de omstandigheden waarin de opnames plaats moesten vinden, is door de productie besloten het zesde seizoen in te korten. Waar eerst twaalf afleveringen op de planning stonden, worden dit er nu slechts acht. De bevestiging van het zevende seizoen van Outlander, maakt echter mogelijk de overige afleveringen een seizoen te verschuiven. Zo zal het zevende seizoen van Outlander uit maar liefst 16 afleveringen bestaan. Iets wat we sinds het tweede seizoen van Outlander niet meer gewend zijn. Daarnaast worden we met de start van seizoen 6 getrakteerd op een 90-minuten durende première!

De vraag is welk effect dit zal hebben op de verhaallijn die komend seizoen centraal zal staan. Het zesde seizoen is gebaseerd op het zesde boek uit de reeks van schrijfster Diana Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes. Al in het vijfde seizoen hebben we echter al verschillende gebeurtenissen gezien die in het zesde boek gebeuren, zoals de ontvoering van Claire en de dood van Stephen Bonnet. Met bijna 1500 pagina’s blijven er echter nog genoeg zaken over die in het zesde seizoen aan bod kunnen komen, zoals de komst van de familie Christie in Fraser’s Ridge en de epidemie die zich op de Ridge verspreidt.Wellicht dat de producenten eerder al delen uit het zevende boek, An Echo in The Bone voor het zesde seizoen wilden gebruiken, maar dat door het inkorten van het seizoen toch een hardere lijn wordt getrokken van één boek per seizoen.

De opnames voor het zevende seizoen gaan begin volgend jaar van start, in de hoop dat restricties op de set tegen die tijd niet meer nodig zullen zijn. Komend halfjaar zal de productie druk zijn met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen en de afronding van het zesde seizoen. De 90-min durende première van seizoen 6 staat voor alsnog gepland voor begin 2022.Bron foto’s: Starz

Reacties

0
0