Showrunner Ronald D. Moore bereidt zich voor op een 3e seizoen van Outlander

Datum: 2016-08-30 19:47:36
39
0
  

Tijdens het internationale televisiefestival in Edinburgh zag het Amerikaanse entertainmentblad Variety de kans om met showrunner Ronald D. Moore te praten over het derde seizoen van Outlander en de moeilijkheden die bij dit productieproces komen kijken. Wil je nog helemaal in het duister blijven over wat er gebeurt in het komende seizoen? Lees dan niet verder. Spoiler alert!

“Er is een lange reis over de Atlantische Oceaan en het verhaal gaat uiteindelijk naar Jamaica, het Caribisch gebied en eindigt in de nieuwe wereld. Seizoen drie zal net zo anders zijn als seizoen twee anders was dan het eerste seizoen.” Juist deze dramatische verandering van setting zorgt volgens Moore voor meer uitdagingen op het productionele vlak:

Het is creatief, opwindend; het is erg moeilijk in termen van de productie… Je produceert eigenlijk elk seizoen een hele nieuwe serie. Dus dat is heel moeilijk. Nieuwe locaties verkennen, nieuwe sets bouwen, nieuwe castleden zoeken, nieuwe kostuums maken, verschillende tijdperken creëren. Het verhoogt de kosten, het verlengt de tijd die nodig is om alles voor te bereiden, om alles te draaien… Dus het maakt het moeilijker en het kost ook meer mentale energie om nieuwe problemen op te lossen.

Hoewel er bij de productie van het nieuwe seizoen nieuwe uitdagingen ontstaan, gaf Moore in een eerder interview met de Hollywood Reporter aan deze graag aan te gaan:

Het is geweldig om zometeen op de schepen te draaien, daar houd ik erg van. Ik bedoel, mijn bedrijf heet ook niet voor niets Tall Ship Productions. Het zou leuk zijn om bewegende schepen te maken en op zeereizen te gaan en naar Jamaica te gaan. Het zal een groot plezier zijn om dit nieuwe hoofdstuk in de saga te doen.

Ik kan niet wachten om de zee op te gaan. Dat is wat ik leuk vind om te doen… Ik wil de hele achtervolging op zee doen; dat hele gedeelte wordt echt leuk. Ik weet zeker dat het heel moeilijk zal worden en ik zal er spijt van krijgen zodra ik ermee begin, maar ik kijk er naar uit.

Met de reis naar West Indië begeeft Outlander zich op nieuw terrein, een terrein dat door een andere originele serie van Starz al is ontdekt. Zo speelt de televisieserie Black Sails zich vooral af op piratenschepen in en rondom de haven Nassau op het eiland New Providence in de Bahamas.

De technologie nu, tussen echte schepen zoals wat ze hebben in Black Sails en CG, is nu ontwikkeld tot een niveau waarop je het kunt geloven. Het zijn niet langer alleen de modellen op de watertank bij Paramount, die duidelijk kleiner zijn dan in het echt. Nu kun je met een televisiebudget echt realiseren wat Pirates of the Caribbean 8-10 jaar geleden deed. Nu kunnen we eindelijk goede special effects brengen op televisie.

Kun je ook niet meer wachten tot het volgende seizoen van Outlander eindelijk van start gaat? Kom dan alvast in de stemming met de televisieserie Black Sails, waarvan inmiddels de eerste twee seizoenen beschikbaar zijn op Netflix.

Reacties

39
0