Showrunner Outlander: 5e seizoen gaat er absoluut komen!

Datum: 2018-03-21 15:50:18
10
0
  

Al maandenlang wordt er over gespeculeerd, komt er een vijfde seizoen van Outlander? Momenteel zijn de opnames voor het vierde seizoen in volle gang om een première in september mogelijk te maken. Voor een grote serie als Outlander is het echter nooit vroeg genoeg om alvast te beginnen met de voorbereidingen van een volgend seizoen. Scripts moeten worden geschreven, kostuums worden gemaakt, locaties worden gevonden en sets worden gebouwd. Maar voordat hiermee begonnen kan worden, moet officieel een akkoord worden gegeven voor een volgend seizoen. En dat lijkt er nu toch definitief te zijn voor seizoen 5!

Vlak voor het panel bij de Television Academy ter ere van de opkomende Emmy Awards vertelde showrunner Ronald D. Moore in een interview met Entertainment Weekly namelijk dat er geen twijfel meer over bestaat: We gaan een vijfde seizoen doen! Doordat de gebruikelijke onderhandelingen en gesprekken momenteel nog plaatsvinden heeft Starz volgens Moore nog geen officiële bekendmaking gedaan.

Moore, die de acteurs Caitriona Balfe en Sam Heughan samen met uitvoerend producenten Maril Davis, Matthew B. Roberts, Toni Graphia en productie ontwerper Jon Gary Steele vergezelde bij het panel afgelopen zondag, lichtte daarbij ook het puntje van de sluier op over wat er mogelijk in het verschiet ligt voor volgende seizoenen:

Ik jaar benaderen we de boeken van Diana Gabaldon weer met een frisse blik. Behandelen we in een seizoen één boek? Dat hebben we tot nu toe elke keer gedaan. Maar we hebben het er ook over gehad om boeken door midden te splitsen, of juist te combineren. We willen als schrijvers vrij zijn om te kiezen en doen waar wij ons dat jaar het meest comfortabel bij voelen.

Zou dit kunnen betekenen dat mogelijk al een deel van boek 6, The Fiery Cross, zal worden verwerkt in het vijfde seizoen? Of dat in ieder geval gebeurtenissen een beetje door elkaar zullen worden gegooid?

Bron foto’s: FarFarAway

En hoe zit het met de betrokkenheid van Moore als showrunner bij toekomstige seizoenen? In eerdere interviews vertelde hij namelijk al zelf een stapje terug te doen en zich bezig te houden met verschillende andere projecten. Dit bevestigde Moore nogmaals: “Aan het begin van het derde seizoen heb ik de dagelijkse leiding doorgegeven aan Matthew B. Roberts en Toni Graphia.” Wel leest hij nog steeds de scripts door, geeft hij aanwijzingen en is hij betrokken bij de montage.

De cast en crew hoeven het in ieder geval niet rustig aan te doen, maar kunnen direct verder werken aan de uitdaging om ook het vijfde seizoen weer op tijd op televisie te laten verschijnen. In het seizoen zal ons geliefde televisiekoppel eindelijk een thuis proberen te maken. “We gaan ze eindelijk in een situatie zien van huiselijkheid,” vertelt Caitriona Balfe in een interview met Elle.

Eindelijk worden ze niet van hun huis weggesleurd of gedwongen om oceanen over te steken. Ze gaan daadwerkelijk een thuis maken en dat is een andere dynamiek. Wat houdt deze relatie in als het allemaal weer normaal is? Dat hebben we tot nu toe nog niet gezien.

Ook Sam Heughan is benieuwd hoe een huiselijke omgeving effect zal hebben op de relatie tussen Claire en Jamie. “Hij is een heel praktisch ingestelde man,” zegt Heughan. “Zoals waarom zou de wc-bril weer naar beneden moeten? Het zal hem waarschijnlijk mateloos irriteren als Claire de hele tijd om hem heen schoonmaakt of als hij dingen op bepaalde plekken moet zetten. Ik denk dat het er ook thuis flink verhit aan toe kan gaan!”

Reacties

10
0