Sassenach Spirit Whisky valt in de prijzen

Datum: 2021-06-30 13:20:38
1
1
  

Sláinte! Sam Heughan had de afgelopen maanden meerder malen reden om het glas te heffen. De Schotse acteur mocht niet alleen veertig kaarsjes uitblazen, ook mocht hij meerdere prijzen in ontvangst nemen voor zijn eigen gestookte whisky. De Sassenach Spirit won met dubbel goud voor het tweede jaar op rij de hoogst mogelijke prijs tijdens de San Francisco World Spirits Competition, een internationaal zeer invloedrijke competitie op het gebied van sterke dranken.

De Sassenach Spirit Whisky, eerder gelanceerd in 2020, is een knipoog naar de bijnaam die Sam’s personage Jamie Fraser aan zijn Britse vrouw heeft gegeven en tevens de realisatie van een droom die Heughan al heel lang had. Met de oprichting van The Great Glen Company heeft de acteur een platform opgericht waarop hij authentieke producten uit Schotland met de rest van de wereld wil delen. Daarbij probeert hij zoveel mogelijk zijn eigen erfgoed en passie in te zetten. Geïnspireerd door het landschap van de Highlands, is de Sassenach een unieke blended Scotch whisky met een uitgesproken karakter en zachte smaak, geschikt voor elke gelegenheid. Op de fles staat de eenhoorn als logo, het nationale dier van Schotland.Dubbel goud is de hoogst mogelijke prijs in de San Francisco World Spirits Competition en wordt alleen uitgedeeld als alle juryleden de drank unaniem een gouden beoordeling geven. Een prijs die dus enkel voor de beste producten in de wereld is weggelegd. Elke drank wordt blind geproefd, zonder dat informatie over de prijs en afkomst wordt van tevoren niets bekend gemaakt.

De verkoop van The Sassenach Whisky loopt goed en steeds als een nieuwe batch beschikbaar is, is deze binnen no-time weer uitverkocht. The Sassenach Whisky is momenteel helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Met de Brexit is de invoer van producten uit het Verenigd Koninkrijk namelijk een stuk gecompliceerder geworden. Bedrijven hebben te maken gekregen met extra papieren rondslomp en veel verzendingen zwerven al maanden rond bij de douane. Momenteel is de whisky alleen te koop in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Houd de website van Loch Lomond Whiskies in de gaten voor nieuwe verkoopinformatie.


Reacties

1
1
  


Hoogstad
Datum: 2021-12-20 23:00:56
Gewoon op gaan halen in de UK !!!