Sam Heughan favoriet in peilingen als nieuwe James Bond

Datum: 2019-12-13 12:57:48
5
0
  

Na bijna 15 jaar is het tijd voor acteur Daniel Craig om het stokje van James Bond aan een andere acteur door te geven. Hoewel zijn laatste film nog moet uitkomen is de geruchtenmolen uiteraard weer flink aan het draaien gegaan na de bekendmaking van zijn pensioen als 007. En niemand minder dan Sam Heughan gaat nu in de peilingen aan kop om de rol over te nemen.

Dit zou betekenen dat Sam Heughan zich zou mogen aansluiten in het befaamde rijtje bestaande uit Pierce Brosnan (4 films), Timothy Dalton (2 films), Roger Moore (7 films), George Lazenby (1 film) en Sean Connery (6 films). Daniel Craig heeft als meest recente Bond vijf films op zijn naam staan, waarvan de laatste rond april 2020 in bioscopen te zien zal zijn: Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) en No Time to Die (2020).Het zou niet voor het eerst zijn dat Sam Heughan in de race is voor de rol van James Bond. Zo vertelde de acteur eerder al in 2002 auditie te hebben gedaan, maar te zijn afgewezen nadat de producenten hem nog te jong vonden voor de iconische rol als geheim agent. Op dat moment ging de rol naar Daniel Craig. Deze afwijzing is niet per definitie slecht, aangezien zowel Timothy Dalton als Pierce Brosnan ooit werden afgewezen voor de rol van 007. Sam Heughan zou nu echter opnieuw een telefoontje hebben gehad van de producenten om auditie te komen doen.

En natuurlijk is hij daarin niet de enige. Ook de namen van Idris Elba, Damian Lewis, Tom Hardy, Henry Cavill, Richard Madden, James Norton, Tom Hiddleston en Michael Fassbender zijn genoemd in het uitgebreide castingproces. Idris Elba, die lange tijd aan kop ging in de peilingen als favoriet in de opvolging van Daniel Craig, is inmiddels zelf afgehaakt.

Zo vertelt Idris Elba zelf in het BBC programma Good Morning, Britain:

Bond is één van de grootste franchises in de wereld, en om die reden, wie hem dan ook gaat spelen, moet dat leven gaan leiden. Jij bent dat karakter en zult voor vele, vele jaren dat karakter blijven. Op dit moment werk ik aan karakters die naast Idris leven. Niet één die mij overneemt en mij definieert.


V.l.n.r. – Idris Elba, Richard Madden, James Norton, Tom Hiddleston, Michael Fassbender, Tom Hardy

Idris Elba is er dus bang voor dat, als hij de rol op zich neemt, iedereen hem alleen nog maar ziet als James Bond. Logisch, want hij zou zeker niet de eerste acteur zijn die tegen dit probleem aanloopt. Denk bijvoorbeeld aan Daniel Radcliffe en zijn rol als de inmiddels iconische Harry Potter. Onderdeel zijn van een grote franchise is een prachtige uitdaging en een eer, maar kan ook bepalend zijn voor de rest van je carrière.

In de meest recente peilingen is het nu dus Sam Heughan die voorop loopt om de rol van James Bond op zich te mogen nemen. Met een kans van 5 op 2 laat hij andere acteurs als James Norton (5-1), Richard Madden (5-1) en Tom Hiddleston (5-1) achter zich. Aanleiding hiervan zijn bronnen in de Daily Mail die zeggen dat de producenten na Sean Connery weer op zoek zijn naar een acteur met Schotse roots. Daarnaast zou de populariteit van Sam Heughan als Jamie Fraser in Outlander weer een nieuwe boost aan de langlopende franchise kunnen geven.


Bron foto’s: FarFarAway

“Het is 36 jaar geleden dat een Schot in de huid van de bekendste geheim agent kroop. Met de keuze voor Heughan maken de producenten duidelijk op zoek te zijn naar iemand om dat succes te herhalen,” aldus de bron. “Sam is daarbij een ervaren acteur, hij is in topvorm en hij heeft een brutale kant die aantrekkelijk is omdat de bazen willen dat Bond een stuk assertiever is.”

In een interview werd ook aan Heughan zelf gevraagd wat hij van deze rol zou vinden. “Ik denk dat iedere acteur die zegt het niet te willen doen, liegt. Ik denk dat het hoog tijd is dat we weer een Schotse Bond hebben,” vertelt Heughan.

“Ik denk dat Ian Fleming goede connecties had met Schotland en ik geloof dat James Bond ook in Schotland zou zijn opgegroeid. Dus het zou fantastisch zijn om een Schotse Bond te zien. Maar ik weet dat er behoorlijk wat competitie is, dus we zullen zien wat er gebeurt…” Hetzelfde kan echter gezegd worden van de Schotse acteur Richard Madden, die hoge ogen wist te gooien met zijn rol in Game of Thrones en vervolgens The Bodyguard.

De 26e film van 007 wordt verwacht in 2022, precies 60 jaar na het debuut van de eerste James Bond film Doctor No in 1962. Het is dus nog even afwachten wie officieel de nieuwe James Bond zal worden.

Reacties

5
0