Sam en Caitriona bespreken het nieuwe seizoen: “Baby’s, beren, buren, honden en een thuis”

Datum: 2018-10-20 18:58:28
1
0
  

De liefde tussen Claire en Jamie overstijgt tijd en plaats. Het is het liefdesverhaal dat we allemaal willen.

Caitriona Balfe

Met de naderende première van alweer het vierde seizoen van Outlander proberen we zoveel mogelijk informatie over de nieuwe afleveringen te verzamelen. Met elk seizoen weer nieuwe personages, avonturen en natuurlijk problemen, zijn ook de verwachtingen voor komend seizoen weer hooggespannen. Na Schotland, Frankrijk en Jamaica bevinden Claire en Jamie zich dit keer in Amerika, waar ze een huis voor hun familie proberen op te bouwen. Caitriona Balfe en Sam Heughan spraken met Entertainment Tonight over hun volgend avontuur en de groei die zij samen met hun personages hebben meegemaakt. Baby’s, beren, buren, honden en een thuis, dat zijn in ieder geval de vijf woorden waarmee Caitriona dit seizoen zou samenvatten. Let op, Spoiler alert!

“Amerika is een hele nieuwe wereld, en daarmee komen ook nieuwe uitdagingen, nieuwe gevaren,” vertelt Heughan. “Het duurt even voordat Jamie zich er thuis voelt. Er zijn wat verassingen en mensen komen terug in zijn leven die hij nooit meer verwacht had te zien.”

Hebben we het hier toevallig over Murtagh? We hebben hem nog niet in trailers voorbij zien komen, maar nadat vorig seizoen duidelijk werd dat Murtagh vanuit Ardsmuir Prison naar Amerika werd gestuurd gingen de geruchten al lopen. Ook heeft showrunner Ronald D. Moore eerder al aangegeven Murtagh graag in leven te houden omdat het zo’n interessant personage is. Dit zou echter niet overeenkomen met het boek van Diana Gabaldon, waarin Murtagh overlijdt tijdens de Battle of Culloden. Toch zien we de peetoom van Jamie graag weer opduiken!

Caitriona en Sam zijn het in ieder geval over één ding eens: eindelijk zien we hoe Claire en Jamie samen kunnen zijn zonder de dreiging dat hun relatie uit elkaar zal vallen. “De show heeft zoveel elementen, maar de geweldige relatie tussen Claire en Jamie maakt deze show tot een geheel,” zegt Caitriona.

Toch staan ons nog heel wat verassingen te wachten. Volgens Caitriona zou het anders heel saai zijn om elke dag naar het werk te gaan: “In dit verhaal is geen dag normaal. Elke dag is nieuw, elke dag is anders. Dat maakt het een interessante uitdaging en één die ik probeer te begrijpen.” Ook Sam vindt deze afwisseling erg belangrijk in de serie: “We hebben verschillende landen gezien, en verschillende oorlogen. Jamie is inmiddels enkele decennia ouder geworden en is daarmee ook meer volwassen.”

Toch hoeven we volgens Heughan niet bang te zijn dat Jamie saai wordt: “Hij is een familieman en meer volwassen, maar nog steeds die vurige Schot.” Gelukkig maar!

Reacties

1
0