Ronald D. Moore benoemd tot één van de meest machtige showrunners van 2019

Datum: 2020-01-08 16:44:05
1
0
  

Het zijn showrunner Ronald D. Moore en zijn vrouw en tevens kostuumontwerpster Terry Dresbach aan wie we de televisieserie Outlander te danken hebben. Terry had namelijk de boeken van Diana Gabaldon gelezen en wist haar man te overtuigen de boekenreeks te willen verfilmen tot de serie zoals we die nu kennen. Inmiddels heeft Terry een stapje terug gedaan in de televisieproductie en het stokje als kostuumontwerpster aan iemand anders doorgegeven. En hoewel showrunner Ronald D. Moore de belangrijkste activiteiten op de set ook lijkt te hebben doorgegeven aan uitvoerend producenten Toni Graphia, Matthew B. Roberts en Maril Davis, blijft hij nog altijd betrokken bij de televisieproductie.

Dat weerhoudt Moore er echter niet van om tegelijkertijd wat nieuwe projecten op te pakken. Samen met uitvoerend producent Maril Davis is hij het afgelopen jaar ook druk geweest met de productie voor het nieuwe mediaplatform Apple TV+. Hun nieuwe project heet For All Mankind, een serie waar erg de nadruk op werd gelegd tijdens de persconferentie van Apple. De nieuwe serie kreeg daarbij zelfs meer aandacht dan The Morning Show, een andere nieuwe serie van Apple TV+ met onder andere Jennifer Aniston en Reece Witherspoon.

For All Mankind gaat over de complexiteit en het drama dat komt kijken bij families die betrokken zijn bij het ruimtevaartprogramma van NASA. De serie speelt zich af in het Amerikaanse Houston, waar het hoofdkwartier van NASA is gevestigd, en laat ons kennis maken met de astronauten, wetenschappers en families achter de schermen in een alternatieve tijdslijn. In deze tijdslijn is het Rusland die als eerste een man op de man plaatst, waardoor het Amerikaanse NASA meer creatieve plannen moet opstellen en risico’s moet nemen om het ruimteprogramma in stand te blijven houden.Het is waarschijnlijk deze productie geweest waardoor Ronald D. Moore uiteindelijk door The Hollywood Reporter is uitgeroepen tot één van de meest machtige showrunners van 2019. “Outlander blijft een geweldige en originele televisieserie op Starz, maar Moore’s echte industriële invloed op dit moment is bij Apple. De dramaserie For All Mankind maakt deel uit van de opening van de streamingsdienst en vormde het kernpunt van de lanceringspresentatie,” zo luidt de vermelding van The Hollywood Reporter.

Het is in ieder geval te hopen dat Ronald D. Moore ook de komende jaren nog betrokken blijft bij de productie van Outlander. Hij is een geweldig artiest die altijd het beste doet om zijn content vorm te geven. Hij is uiteindelijk degene geweest die producenten heeft overgehaald om van Outlander een realiteit te maken en de boeken om te zetten tot televisieserie. Toch lijkt de showrunner met de productie van For All Mankind een beetje terug te gaan naar zijn roots en passie voor science fiction, zoals hij zijn carrière ooit is begonnen met Battlestar Galactica.

Reacties

1
0