Richard Rankin neemt ‘Audience Award’ voor Outlander in ontvangst

Datum: 2020-12-10 14:42:32
0
0
  

Felicitaties aan het hele team van Outlander! De televisieserie heeft namelijk de Audience Award gewonnen tijdens de uitreiking van de British Academy Scotland Awards. Het is de eerste prijs die het vijfde seizoen van Outlander tot nog toe in handen heeft gekregen. Want hoewel Outlander met in totaal zestig nominaties en dertig keer winst de afgelopen jaren vanuit de televisie-industrie al best wat lofzang heeft ontvangen, bleven de nominaties en awards dit jaar nog uit. Maar gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Opvallend is wel dat het hierbij gaat om een publieksprijs. Zodra het publiek en de fans zich mogen laten horen, krijgt de televisieserie de erkenning die het verdiend. Met veel andere hoogstaande televisieproducties wordt Outlander door de vakjury echter vaak over het hoofd gezien. Met nog verschillende uitreikingen te gaan dit seizoen, zoals de uitreiking van de BAFTA Awards, is het te hopen dat de jury hun vizier weer weet te richten op de fantastische prestaties van cast en crew.
Net zoals alles dit jaar zijn ook de British Academy Scotland Awards 2020 uitgereikt zonder de fysieke aanwezigheid van publiek. Het is dan ook in een digitale speech dat uitvoerend producent Maril Davis namens de cast en crew de prijs officieel in ontvangst mag nemen:

Deze prijs is extra speciaal, omdat die vanuit de fans komt. Wij hebben de beste fans in de hele wereld. Ik wil onze fantastische cast bedanken, onze getalenteerde crew en onze geweldige schrijvers en producenten. En bovenal wil ik de fans bedanken, die ons de afgelopen vijf seizoenen fantastisch hebben gesteund. Nogmaals bedankt!

Het is vervolgens Richard Rankin, aanwezig voor de uitreiking van een andere prijs, die de Audience Award fysiek in ontvangst mag nemen. “Ik weet niet wat ik moet zeggen…” grapt Rankin op het podium. “Nee werkelijk, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik wist vijf minuten geleden pas dat ik hier moest gaan staan. Maar het is eigenlijk wel logisch dat ik de prijs fysiek in ontvangst mag nemen, gezien mijn performance in het vijfde seizoen.”

Nee, luister. Dit is fantastisch. Deze komt echt vanuit de fans en wij hebben de beste fans, dit is daar het bewijs van. Ik denk dat Maril Davis dat ook juist heeft gezegd. Ik wil in ieder geval zeggen vanuit het team, van mij, Sam, Caitriona, bedankt voor de steun. We voelen ons vereerd, heel erg bedankt.


Bron foto’s: FarFarAway

Uiteraard probeert de host vervolgens nog wat spoilers los te peuteren over het nieuwe seizoen. En hoewel Rankin zich diep in de scripts van het zesde seizoen heeft gestort, mag hij daar niets over kwijt. “Het is niet dat ik niet weet wat er gebeurt, want ik neem mijn vak heel erg serieus. Maar ik mag het je niet vertellen…”

Onderstaand is de gehele uitreiking van de British Academy Scotland Awards terug te kijken. Wil je nu alleen het stuk betreffende Outlander zien? Op 1:35:51 wordt Outlander als genomineerde geïntroduceerd en op 1:38:44 wordt de prijs uitgereikt met aansluitend de digitale speech van Maril Davis en de speech van Richard Rankin.Reacties

0
0