Releasedatum Go Tell The Bees That I Am Gone bekend

Datum: 2021-04-30 14:44:26
5
3
  

Eind maart maakte schrijfster Diana Gabaldon bekend klaar te zijn met het schrijven van het negende boek in de Outlander-serie, en nu is er ook een officiële releasedatum bekend! Go Tell the Bees That I Am Gone verschijnt op 23 november 2021. Goed nieuws dus voor ons als fans! Zeven jaar na het verschijnen van het achtste boek, Written in My Own Heart’s Blood, kunnen we als fans weer gaan genieten van de nieuwe avonturen van Jamie en Claire Fraser.

Inmiddels heeft ook de Nederlandse uitgever van de Reiziger-reeks laten weten dat het boek in Nederland eveneens op 23 november 2021 zal verschijnen. Zo schrijft de Boekerij op Instagram: “Graag willen we jullie laten weten dat we ernaar streven om gelijktijdig met de UK en US editie uit te komen, dus dat betekent dat ons boek, net als in Amerika en Engeland, zal verschijnen op 23 november! Liefhebbers van de boekenserie zijn al zeven jaar lang geduldig geweest en we willen dat jullie geen seconde langer moeten wachten op de Nederlandse editie nu het moment eindelijk is aangebroken.” Aangezien Diana Gabaldon weer uitgebreid over de avonturen van Jamie en Claire heeft verschenen, zal het boek verspreid over twee delen verschijnen.

Naast de bekendmaking van de releasedatum is ook de cover van het boek en een officiële synopsis vrijgegeven. Ben je niet bekend met de boeken van Diana Gabaldon en wil je nog in het duister blijven over toekomstige verhaallijnen? Let dan op voor spoilers!Het verleden lijkt misschien de veiligste plek om te zijn… Maar het is de gevaarlijkste tijd om te leven. Jamie Fraser en Claire Randall werden van elkaar weggescheurd door de opstand van de Jacobites in 1743 en het kostte hen twintig jaar om elkaar weer te vinden. En nu dreigt de Amerikaanse Revolutie hetzelfde te doen. Het is 1779 en Claire en Jamie worden eindelijk herenigd met hun dochter Brianna, haar man Roger en hun kinderen op Fraser’s Ridge. Het gezin bij elkaar hebben is een droom die de Frasers voor onmogelijk hadden gehouden. Maar zelfs in het achterland van North Carolina zijn de gevolgen van oorlog voelbaar. De spanningen in de koloniën zijn groot en de plaatselijke gevoelens lopen zo hoog op dat je er een theeketel kan koken. Jamie weet dat de loyaliteit onder zijn huurders is verdeeld en dat het niet lang zal duren voordat de oorlog daadwerkelijk voor de deur staat.

Brianna en Roger hebben ondertussen hun eigen zorgen: dat de gevaren die hun ontsnapping uit de 20e eeuw veroorzaakten, hen zouden kunnen inhalen. Soms vragen ze zich af of het riskeren van de gevaren van de 18e-eeuw, waaronder ziekte, hongersnood en een op handen zijnde oorlog, inderdaad de veiligere keuze was voor hun gezin

Niet zo ver hier vandaan probeert de jonge William Ransom nog steeds in het reine te komen met de ontdekking van de identiteit van zijn ware vader -en dus die van hemzelf. Lord John Grey moet verzoeningen maken en gevaren tegemoet zien… namens zijn zoon, en die van hemzelf.

Ondertussen sluipt de Revolutionaire Oorlog steeds dichter bij Fraser’s Ridge. En nu het gezin eindelijk bij elkaar is, hebben Jamie en Claire meer op het spel staan dan ooit tevoren.Reacties

5
3
  


JamieSass
Datum: 2021-11-26 20:14:37
Top dat de NL versie wéèr in 2 delen wordt uitgegeven. Not. De kassa moet weer rinkelen. Mooi niet.

Vanessa
Datum: 2021-11-24 01:26:31
Is het ook bekend of er ook een cover komt in lijn met de andere boeken? ( heel stom maar ik vindt het storend om een afwijkend exemplaar in de serie te hebben)

Millenaar
Datum: 2021-09-15 12:35:49
Je schrijft het jaar 1943.
Lijkt mij niet juist.

Het verleden lijkt misschien de veiligste plek om te zijn… Maar het is de gevaarlijkste tijd om te leven. Jamie Fraser en Claire Randall werden van elkaar weggescheurd door de opstand van de Jacobites in 1943 en het kostte hen twintig jaar om elkaar weer te vinden. En nu dreigt de Amerikaanse Revolutie hetzelfde te doen. Het is 1779 en Claire en Jamie worden eindelijk herenigd met hun dochter Brianna, haar man Roger en hun kinderen op Fraser’s Ridge.