Outlander seizoen 6 is officieel in productie!

Datum: 2021-02-17 09:50:51
1
0
  

Als fans van Outlander wisten we dit natuurlijk al een lange tijd, maar het is fijn om het nu ook officieel vanuit de productiemaatschappij Starz te horen: Outlander seizoen 6 is officieel in productie! En met deze boodschap werden we in deze tijden van Droughtlander ook al direct getrakteerd op de eerste beelden. De kostuums zijn gemaakt, de props staan op de juiste plek en de set is gebouwd. Zit je er klaar voor? Licht, camera, actie!En wat is het fijn om weer de vertrouwde Outlander locaties, sets en props te zien! De beelden nemen ons mee naar Fraser’s Ridge, waar we het grote huis van Jamie en Claire zien staan. Nieuw daar op het land lijkt een enorme paardenstal, waar Jamie als echte paardenliefhebber zijn hart zal kunnen ophalen. Ook zien we de omtrekken van een eerste kerk in Fraser’s Ridge. Een plek waar Roger, als zoon van een dominee, wellicht komend seizoen een rol in zal spelen? Duidelijk is in ieder geval dat Fraser’s Ridge in het zesde seizoen zal blijven uitbreiden met nieuwe inwoners.

De bedden worden opgemaakt, het speelgoed voor de kinderen wordt klaargelegd (en dat zijn er inmiddels al een hele hoop), en de medische spullen van Claire worden uitgestald. Eerder vertelde Caitriona Balfe in een video vanaf de set al dat de medische kennis van Claire dit seizoen opnieuw behoorlijk op de proef wordt gesteld. Ze zal haar medicijnen, gereedschappen en vaardigheden hard nodig hebben om de levens van iedereen in Fraser’s Ridge in veiligheid te houden.
Met de filmklapper aan het eind van de video wordt in ieder geval duidelijk dat de opnames voor het zesde seizoen op 7 januari 2021 begonnen zijn. Dat betekent dat de opnames inmiddels alweer een stuk verder gevorderd zijn in dit eerste blok van twee afleveringen. Op de klapper is ook te lezen dat Kate Cheeseman de regisseur is van de eerste aflevering. Zij heeft nog niet eerder aan Outlander gewerkt, maar heeft wel andere series als Call the Midwife en Grange Hill op haar naam staan. Op Twitter schrijft Cheeseman dat ze het een zegen vindt om in deze moeilijke tijden op de set in het prachtige Schotland te mogen staan.

Een ander opvallend detail is de titel van de eerste aflevering, die te lezen is op het script dat kort even in beeld komt: Echoes. Het is wel heel toevallig dat dit woord lijkt te verwijzen naar het zevende boek in de reeks van Diana Gabaldon, An Echo in the Bone. Zou het zesde seizoen ook al verhaallijnen bevatten van het zevende boek, zoals ook het vijfde seizoen stukjes gebruikte van het zesde boek? Volgens de schrijver van de aflevering en uitvoerend producent van de show, Matthew B. Roberts, is dit enkel toeval. Zo vertelt hij in een interview met Elle

De titel is geen verwijzing naar An Echo in the Bone, grappig genoeg. En ik weet dat veel mensen hier direct bovenop zullen duiken. Maar als je de aflevering ziet, zal de titel voor zichzelf spreken.

Elk personage moet dingen uit zijn of haar verleden verwerken, en deze aflevering zal ons helpen om het verhaal weer vooruit te krijgen. In eerste instantie was er een andere titel. Soms gebeurt dat. Je leest het opnieuw en je bedenkt, wacht eens even, er is iets beters te bedenken.

Waarschijnlijk verwijst Roberts hier naar de gewelddadige gebeurtenissen waar Claire in het vijfde seizoen mee te maken heeft gekregen en het trauma dat zij hieraan over heeft gehouden. Maar denk ook aan Brianna, die een lange tijd in angst heeft geleefd voor Bonnet totdat ze hem uiteindelijk zijn dood in heeft gestuurd. Bovendien lukte het Brianna en Roger niet om terug te keren naar de moderne tijd, een verhaallijn die waarschijnlijk ook nog wel een staartje zal krijgen. En dan is er uiteraard nog Roger, die bijna het leven verloor na de Battle van Alamance. Dezelfde strijd waarin Jamie zijn peetvader Murtagh verloor.

Alle personages krijgen te maken met terugkomende herinneringen, verdriet en pijn, de echo’s uit het verleden. Het zal een behoorlijke opgave zijn voor de familie Fraser om hier weer sterker uit te komen. Maar gelukkig hebben ze elkaar.


Bron foto’s: Starz

Reacties

1
0