Outlander seizoen 6: Een update

Datum: 2020-11-26 20:39:08
9
3
  

Januari 2021 komt steeds dichterbij, en dat betekent ook dat de opnames van het zesde seizoen van Outlander bijna van start gaan! De productie is al meerdere keren uitgesteld in verband met alle maatregelen rondom het Coronavirus, maar het lijkt er nu echt op dat de opnames aan het begin van het nieuwe jaar van start zullen gaan. Dit betekent dat we ons weer lekker bezig kunnen gaan houden met speculaties over wat komen gaat! Al zullen we waarschijnlijk nog tot 2022 moeten wachten tot we hier daadwerkelijk antwoorden op krijgen.

“We zijn absoluut bezig,” vertelt acteur Sam Heughan in een interview bij het Amerikaanse Live! with Kelly and Ryan. “Dingen werden steeds uitgesteld, maar we zijn ons absoluut aan het voorbereiden. Ik ben al verschillende keren langs geweest om kostuums te passen. We zullen ons moeten aanpassen en moeten zoeken naar nieuwe manieren om binnen de huidige maatregelen te werken, maar we komen daar wel uit. Ik heb er veel zin in. Ik heb veel zin om weer aan de slag te gaan.”

Zo heeft het veiligheidsprotocol ervoor gezorgd dat de intieme scènes, en die vormen toch een belangrijk deel in Outlander, op een andere manier moeten worden vormgegeven. “We moeten twee meter van elkaar afstand houden, dus dat wordt interessant inderdaad,” gaat Heughan verder. “We gaan het zien. Maar zover ik weet zijn er ook intieme scènes in dit seizoen, want dat hoort ook bij onze show.” Goed nieuws voor ons als fan dus!Een ander gevolg van het Coronavirus is dat er minder cast- en crewleden op de set aanwezig mogen zijn. Geen grote slachtvelden met vele figuranten dus. Daarnaast vinden veel opnames vaak buiten plaats, aangezien buitenlocaties de meest veilige omgeving bieden tegen besmettingen.

Zo zijn de televisieseries When Calls the Heart en Yellowstone de afgelopen maanden ook vooral buiten in de natuur opgenomen. Het is goed voor te stellen dat dit voor Outlander komend seizoen ook het geval zal zijn. Buiten kun je immers gemakkelijker afstand van elkaar houden dan bijvoorbeeld in het huis van Jamie en Claire. Al is het nog zo’n groot huis… Gelukkig zijn we dit van Outlander eigenlijk al best wel gewend, met alle bergen en meren in het prachtige Schotland. Wellicht kunnen we ons komend seizoen dus vooral verheugen op prachtige shots van de natuur.

Heughan is in ieder geval al erg enthousiast over het nieuwe seizoen, zo vertelt hij in een interview met Parade Magazine:

Ik ben heel benieuwd om te zien waar de verhaallijn van Jamie heen gaat dit seizoen, maar we hebben inmiddels al wel bijna zeven jaar ervaring. We hebben scènes, we hebben personages, we hebben de boeken. We kunnen in het nieuwe seizoen ook terugkomen op een heleboel dingen.

We hebben bijvoorbeeld gezien dat er andere tijdreizigers zijn. Ik heb het gevoel dat het Outlander universum voor ons open staat om dingen uit te trekken. Als acteurs hebben we allemaal ervaring met elkaar. We weten van elkaar hoe we werken en vinden het -meestal- leuk om met elkaar samen te werken.
De Schotse acteur vertelt in een interview met The Scotsman dat hij de eerste vier scripts al heeft ontvangen en gelezen. Spoilers probeert Heughan zoveel mogelijk te vermijden. Het enige dat hij weg durft te geven, is dat deze scripts allemaal in Fraser’s Ridge plaatsvinden. Want hé, je weet natuurlijk maar nooit bij Outlander…

Het is dus duidelijk dat de voorbereidingen voor het zesde seizoen in volle gang zijn. “We zijn wat vertraagd,” gaat Heughan verder. “We zouden in mei zijn gestart met de opnames. Maar we zijn ons aan het voorbereiden. We hebben kostuums gepast, we hebben de eerste scripts, we komen er wel. Het is zo’n epische show, dus het duurt even voordat alles gereed is. Maar we komen terug met een zesde seizoen!”


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

9
3
  


Lisette van schijndel
Datum: 2021-03-25 22:58:32
Geweldige serie!!! Vanaf aflevering 1 al ingepakt door het verhaal en personages. Er mogen van mij nog wel 5 seizoenen volgen hoor!

Marlies
Datum: 2021-01-15 16:44:42
Ben er klaar voor!

Quinty
Datum: 2021-01-08 16:20:16
Wat een heerlijke site. sinds 2e kerst ben ik begonnen met kijken, nu bij seizoen 4 aflevering 7, so in love with jamie and claire !!