Outlander seizoen 6 casting speculaties

Datum: 2021-01-30 17:53:55
0
0
  

Het is stil rondom Outlander… Maar dat betekent gelukkig niet dat er niets gebeurt! Want ondanks de lockdown in Schotland heeft de televisieproductie eerder deze maand vanuit de overheid groen licht gekregen om met een vertraging van bijna 10 maanden eindelijk de opnames voor het zesde seizoen te mogen starten. De afgelopen weken zagen we dan ook langzaam berichten binnendruppelen van cast- en crewleden die zich naar Schotland verplaatsten. Eén daarvan is de acteur Alexander Vlahos, bekend van onder meer de televisieseries Merlin en Versailles.

Op Twitter liet de 32-jarige acteur uit Wales namelijk weten onderweg te zijn naar opnames in Glasgow. Toen hem vervolgens werd gevraagd wat hij daar precies ging doen, vertelde hij dat het om een geheim project gaat. Een week later liet hij echter in zijn Instagram-stories weten het eerste seizoen van Outlander te kijken, waarbij hij de opmerking maakt: “Dit ga ik vanavond kijken. Ik heb gehoord dat het goed is…”Nu kan dit natuurlijk toeval zijn -en het blijft allemaal speculatie- maar uit andere Twitter berichten blijkt de acteur contact te hebben met Richard Rankin (Roger MacKenzie), Sam Heughan (Jamie Fraser) en Steven Cree (Ian Murray). De mannen klagen gezamenlijk dat het te vroeg is om op te staan en aan het werk te gaan. Iets wat ook de chauffeur van Sam Heughan op Instagram beaamt met een schermafbeelding van zijn wekker die dagelijks om 4.00 uur afgaat, waarop de vaste make-upartiest van Sam vervolgens weer reageert: “We doen het allemaal samen.” Het lijkt er dan ook op dat we Alexander komend seizoen zullen kunnen verwelkomen.

Maar welke rol zal hij dan spelen? Op internet speculeren fans of hij wellicht een oudere versie van William zal spelen, de zoon van Jamie en Geneva. Met zijn donkere haar en grote blauwe ogen zou hij zeker door kunnen gaan als een oudere versie van Oliver Finnegan, de acteur die in het vierde seizoen de rol van Lord William Ransom op zich mocht nemen.

Nu is het echter zo dat William pas helemaal aan het eind van het zesde boek, A Breath of Snow and Ashes, in het verhaal voorkomt. Als de producenten de lijn van het boek een beetje zullen volgen, is het onwaarschijnlijk dat de acteur in het eerste blok van de opnames nodig is. Nu houdt de productie zich namelijk bezig met de opnames van de eerste twee afleveringen.Een andere optie die veel genoemd wordt is Allan Christie, de zoon van Tom Christie. Eerder in een behind-the-scenes video bevestigde Sam Heughan al de komst van Tom Christie in Fraser’s Ridge. Zo vertelde hij: “We hebben een nieuw personage, maar hij is niet nieuw voor Jamie. In Ardsmuir Prison is hij één van Jamie’s oude vijanden. Hij komt naar Fraser’s Ridge en probeert een beetje van de macht af te pakken, dus daar ontstaat een machtsstrijd. En zijn dochter vormt een wel heel, heel speciaal deel van dit verhaal.”

Boeklezers weten dat de familie Christie voor heel wat problemen zal zorgen, waar ook Allan Christie een grote rol bij speelt. In het boek wordt Allan beschreven als iemand met donker haar, een lichte huid en grote grijze ogen. Een beschrijving die goed zou kunnen passen.

Een andere goede optie zou Bobby Higgins kunnen zijn. Bobby is een ex-soldaat die na de oorlog in dienst komt van Lord John. Gedurende de jaren komt hij zo nu en dan in Fraser’s Ridge om pakjes en brieven van John te brengen. In het zesde boek krijgt hij echter een grotere rol als hij zijn oog laat vallen op zowel Lizzie Wemyss als Malva Christie. Bobby speelt niet alleen in het zesde boek een rol, maar ook in de boeken daarna is hij een belangrijke spil in sommige andere verhaallijnen. En de beschrijving van zijn personage past eigenlijk precies bij het beeld van Alexander Vlahos:

Robert Higgins was een tengere jongeman, zo mager dat het leek alsof zijn botten nauwelijks bij elkaar werden gehouden door zijn kleren, en zo bleek dat het gemakkelijk was voor te stellen dat je door hem heen kon kijken. Hij was echter gezegend met grote, blauwe ogen, een massa golvend lichtbruin haar en een verlegen manier van doen die mevrouw Bug direct deed besluiten hem onder haar hoede te nemen. Ik mocht Higgins zelf ook best wel, hij was een zachtaardige jongen, met het zachte accent van zijn geboorteland Dorset. Hij is een heel mooie jongeman.

– Claire Fraser

Voor een definitief antwoord zullen we nog even moeten wachten tot de producenten besluiten meer van het productieproces prijs te geven. Als wie zou jij Alexander in het zesde seizoen van Outlander graag terug willen zien?


Alexander Vlahos in de televisieserie Versailles

Reacties

0
0