Outlander seizoen 4: Zal Sophie Skelton dit seizoen de schijnwerpers weten te stelen?

Datum: 2018-10-20 14:41:24
1
0
  

De eerste twee seizoenen was het overduidelijk, Claire en Jamie waren de sterren van de show. Het verhaal draait immers om Claire, een zuster uit 1940 die terug in de tijd reist om in het 18e-eeuwse Schotland de liefde van haar leven in Jamie te vinden. Aan het eind van tweede seizoen gaat de deur al op een kiertje voor een nieuw personage, de dochter van Claire en Jamie.

Het derde seizoen doet deze deur al een beetje verder open. We zien hoe Brianna opgroeit als de dochter van Frank, totdat ze erachter komt dat haar biologische vader eigenlijk al twee eeuwen dood is (wat uiteraard een behoorlijke shock is). Nog steeds zien we het verhaal vooral uit het perspectief van Claire en Jamie, maar ook Brianna heeft haar eigen verhaal. Zo zien we haar tijdens haar studie worstelen met haar identiteit en op pad gaan met Roger om achter de waarheid van haar verleden te komen. Uiteindelijk zien we Brianna afscheid nemen van haar moeder, waarna het perspectief weer volledig verschuift naar dat van Claire. Brianna zien we in het derde seizoen helemaal niet meer terug. Daar gaat in dit vierde seizoen echter verandering in komen. Let op, Spoiler alert!

Zoals boeklezers weten is Brianna vanaf Drums of Autumn, het boek van Diana Gabaldon waarop dit vierde seizoen gebaseerd is, een erg belangrijk perspectief. Zo zullen we te zien krijgen hoe haar relatie met Roger verder zal ontwikkelen, hoe zij om zal gaan met het verlies van beide ouders en uiteindelijk haar moeder achterna zal gaan. Zo vertelt Sophie in een interview met BriefTake:

Aan het begin is Brianna een soort wees, met het verlies van haar moeder. Zo had ze eerst twee ouders, toen drie, en toen geen meer. En dan vindt ze informatie over haar ouders waardoor ze besluit om terug in de tijd te gaan om hun leven te redden en de loop van de geschiedenis te veranderen. Maar daar raakt ze verstrikt in de Amerikaanse Revolutie en de corruptie in die tijd. In dit nieuwe seizoen zul je zien hoe Amerika het huidige Amerika is geworden. Het is een nieuwe wereld met allemaal mensen uit verschillende landen die samenkomen.

En het belang van Brianna als personage is terug te zien in de marketing van dit nieuwe seizoen. In de eerste beelden zien we voornamelijk nog Claire en Jamie, dit is namelijk het verhaal waar het publiek verliefd op is geworden. We zien hoe zij samen in Amerika opnieuw een bestaan proberen op te bouwen en welke tegenslagen daarbij komen kijken. Langzaam proberen de producenten ons echter ook warm te laten lopen voor het verhaal van Brianna. Vanaf de casting van Sophie Skelton als dochter van Claire en Jamie is door fans namelijk nog niet erg enthousiast gereageerd. Zo zou Sophie niet genoeg op Jamie lijken, is de haarkleur verkeerd en heeft ze de verkeerde kleur ogen. Nu het personage een nog groter onderdeel van de serie gaat worden, is het voor de producenten belangrijk om ook Brianna geliefd te maken bij het publiek. We zien haar in de promotie steeds vaker opduiken (vooral naast Roger, die wel erg populair is onder de fans), en ook in de trailers krijgt Brianna steeds een meer prominente rol.

En zoals dit voor de producenten geldt, geldt dit natuurlijk ook voor de acteurs zelf. In een interview met Deepest Dream vertelt Skelton dat ook zij het belangrijk vindt om het publiek tevreden te houden:

Fans houden echt van de serie en het is echt wonderbaarlijk om zo’n loyale fanbase te hebben. Maar dat betekent ook dat je ze niet in de steek kunt laten! En omdat er zo veel mensen gepassioneerd over zijn beïnvloedt mij dit wel. Ze promoten de show echt en je wilt ze daar ook wat voor teruggeven.

Dat is een heel ander gevoel dan bij een film. Je draait een film, mensen kijken er naar en nemen er vervolgens weer afstand van. Maar fans van Outlander hebben de boeken soms wel 20 keer gelezen, het blijft doorgaan. Dat betekent dat je nooit afstand kunt nemen van je personage. Je wilt je personage beschermen.

Maar hoe zou Skelton dit seizoen de schijnwerpers weten te stelen? Of in ieder geval haar populariteit weten te vergroten? Verschillende aspecten van haar personage zouden hiervoor kunnen zorgen:

1. Haar enthousiasme – Nu we haar ouders steeds ouder zien worden, heeft Brianna bijna de leeftijd bereikt die Jamie in het eerste seizoen had. En net als Jamie zit ook Brianna vol levenslust. Ze heeft een groot gevoel voor avontuur en is een gepassioneerd persoon. Brianna zal opkomen voor de dingen waarin ze gelooft, ook als ze daarbij in opstand moet komen tegen anderen. Hopelijk zal dit enthousiasme en deze passie blijven voortzetten.

2. Haar kwetsbaarheid – Waarschijnlijk zal het nieuwe seizoen hiervoor veel mogelijkheden bieden, als Brianna heftige situaties meemaakt en doorstaat. Ook in het vorige seizoen zagen we Brianna al openheid bieden richting haar moeder en Roger over haar existentiële crisis en het verdriet van het verliezen van beide ouders. Zal Brianna haar kwetsbaarheid blijven tonen nu ze op haar eigen benen moet leren staan?

3. Haar intelligentie – Met een chirurg als moeder en een zeer getalenteerde vader valt de appel niet ver van de boom. In het derde seizoen hoorden we al hoe een docent verbaasd was over de tegenvallende prestaties van Brianna op school. Brianna is een jong personage met een hoop kennis, die ze waarschijnlijk nog nodig zal hebben wanneer ook zij terugkeert naar de 18e-eeuw. Wellicht zal haar koppigheid hiervoor af en toe nog een beetje in de weg zitten, net als bij haar vader.

4. Haar kracht – Dit is waarschijnlijk de belangrijkste kwaliteit van Brianna. Net als andere personages maakt ook Brianna diverse extreme gebeurtenissen mee in het nieuwe seizoen. Ze heeft Roger om op te steunen, maar bezit zelf ook zeker de kracht om bepaalde situaties op te kunnen lossen of achter zich te laten.

Bron foto’s: FarFarAway
Reacties

1
0