Outlander seizoen 4 beleeft zijn officiële première op Savannah Film Festival

Datum: 2018-11-10 17:20:52
17
1
  

Net als vorig jaar werd ook dit jaar het nieuwe seizoen van Outlander feestelijk geopend met een officiële première. Dit keer niet in New York, maar toepasselijk in het Amerikaanse Savannah. Het is immers ook daar in de staat Georgia dat Jamie en Claire in de finale van het derde seizoen belandden na schipbreuk te hebben geleden met de Artemis.

Dit seizoen zal ons favoriete televisiekoppel hun avontuur vervolgen in Amerika, waar ze ondanks alle nieuwe uitdagingen en culturen een nieuw thuis proberen te maken. Uiteraard waren alle grote namen uit de cast en crew aanwezig op de première om het publiek van het Savannah Film Festival te trakteren op een panel en de eerste aflevering: America the Beautiful. En uiteraard zagen ze er op deze feestelijke avond allemaal fantastisch uit. Let wel op, Spoiler Alert!

“Deze eerste aflevering is echt een introductie voor het personage Stephen Bonnet,” vertelt Caitriona Balfe. En daar heeft ze absoluut gelijk in. Claire en Jamie komen Bonnet tegen wanneer ze hun Schotse vriend Gavin Hayes voor een laatste keer bezoeken. Het is namelijk Hayes die gevangen genomen is voor moord en daarvoor de doodstraf heeft gekregen. Jamie probeert nog een ontsnappingsplan te bedenken, maar Hayes vindt het allemaal wel genoeg geweest. Hij wil enkel in de ogen van zijn vriend kunnen kijken als hij in de straten wordt opgehangen. Bonnet zit net als Hayes gevangen (wegens smokkelen en piraterij), maar weet vervolgens in alle consternatie te ontsnappen. Het zijn Claire en Jamie die Bonnet vervolgens helpen ontsnappen uit de handen van de Britten. Iets dat hen nog seizoenen lang zal achtervolgen.

Hier krijgen ze echter al snel spijt van, als blijkt dat Bonnet terug is gekomen om zijn redders te beroven. Bonnet en zijn handlangers vermoorden Lesley, slaan Jamie in elkaar en stelen de trouwring van Claire. Claire probeert haar ringen nog in te slikken, maar dat mislukt als Bonnet haar bij de keel grijpt. Ze raakt haar trouwring van Jamie kwijt, een verandering ten opzichte van het boek. “We hebben echt vooruitgekeken,” vertelt showrunner Ronald D. Moore. “Het moest later duidelijk op te merken zijn en de simpele gouden ring van Frank is dat niet. Die is niet herkenbaar als de ring van Claire, maar die van Jamie wel. En daarom hebben we de verandering gemaakt.”

In het leven van Claire en Jamie is deze aflevering ook een ander nieuw personage opgedoken: Rollo, de pluizige vriend van Young Ian. “Dit seizoen heb ik het genoegen gehad om samen te werken met Dui, de hond die Rollo speelt,” vertelt John Bell. “Hij heeft echt de harten van iedereen al gestolen. Ik heb hem ongeveer een jaar geleden ontmoet, en dat was echt heel erg leuk. We gaan echt nog heel veel met hem meemaken.” Young Ian wint de hond met een dobbelspel, vanwaar de naam Rollo. Claire en Jamie hebben eerst zo hun twijfels, maar besluiten uiteindelijk dat Rollo een waardevolle aanwinst is voor de Fraser clan.

Zo spelen ook Brianna en Roger een grotere rol dit seizoen, maar helaas werd tijdens de panel niet helemaal duidelijk wanneer we hen weer zullen zien. De laatste keer dat we Brianna en Roger zagen was in de aflevering Freedom & Whisky, waarin ze afscheid moesten nemen van Claire en samen achterbleven voor de kerstdagen. “Naar verloop van tijd zullen we het publiek weer herenigen met Roger en Brianna in de 20-eeuw,” vertelt Moore voorzichtig. “We zien wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan, hoe hun relatie ervoor staat en hoe ze uiteindelijk misschien andere familieleden gaan bezoeken.” Richard Rankin is hier echter iets duidelijker over en zegt dat we hen in de 3e aflevering terug zullen zien.


“Aan het begin van het seizoen probeert Brianna nog steeds om te gaan met het verlies van haar ouders,” vertelt Sophie Skelton wanneer ze wordt gevraagd naar Brianna’s positie in het verhaal dit nieuwe seizoen. “Ze is eigenlijk wees geworden. Ze had drie ouders, toen één en toen geen. Ze heeft haar leven veranderd. Ze start haar studie aan MIT (Massachusetts Institute of Technology) en heeft een lange-afstandsrelatie met Roger. Je ziet ze misschien weer samenkomen op een vliegveld en vanaf daar gaat het verder. Maar geniet ervan zolang het duurt, want als ze bij elkaar komen worden ze ook weer verder uit elkaar gedreven.” Volgens Skelton hebben Brianna en Roger toch andere ideeën over het hebben van een relatie. “Roger is wat dat betreft meer ouderwets, terwijl Brianna en Claire meer moderne vrouwen zijn.”

“Wat wil je eigenlijk van mijn dochter?” lacht Sam Heughan. “Ik zal meteen heel eerlijk zijn over mijn intenties met jouw nep dochter. Het zijn eerlijke gevoelens vol liefde,” reageert Rankin. “Wat zeg je ervan?” Maar Sam gaat hier niet mee akkoord. Een voorspelling voor komende afleveringen? Even later geeft Richard opnieuw wellicht iets te veel informatie als hij vertelt dat de 4e aflevering een seksscène tussen Roger en Brianna bevat. “Oeps, wat heb ik nou gezegd!”

Bron foto’s: FarFarAway

Ook het vertrek van kostuumontwerpster Terry Dresbach kwam nog even ter sprake. Na vier seizoenen heeft Dresbach namelijk besloten dat het na vier seizoenen Outlander genoeg is en haar werk voor Outlander naast zich neerlegt. “Het is heel erg jammer dat ze weggaat, want ze heeft toch iets fantastisch opgezet,” vertelt haar man en tevens showrunner Ronald D. Moore. “Ze heeft alles gedaan en gezegd wat ze wilde en ze vond het tijd om naar huis te gaan. Dat was moeilijk voor de hele familie. Ze leefde in Schotland, maar ikzelf en onze kinderen woonden in Los Angeles. Dus dat was heel onhandig. Als producent wil ik niet dat ze stopt, maar als echtgenoot wil ik graag dat ze naar huis komt.” Alleen dit seizoen kunnen we nog genieten van de prachtige kostuums van Dresbach.

Bekijk onderstaand het hele panel van Outlander op het Savannah Film Festival. Zeker het gedeelte over een eventueel Tinder-account van Jamie Fraser is de moeite waard! Sam Heughan weet namelijk wel waarom zoveel mensen naar rechts zouden swipen, ahum! Gelukkig weet uitvoerend producent Maril Davis hem uit deze toch wat ongemakkelijke situatie te redden.

Reacties

17
1
  


Carla
Datum: 2018-11-26 22:44:49
Op advies van onze dochter gingen we kijken me man en ik luister het is zo goed dat ik er mee na bed gaat en er mee op staat. Het is geweldig wat een acteurs allemaal hoor echt maar clair en Jamie mijn God je moet toch maar zo kunnen spelen neem de intieme scenes niet normaal zo goed petje af en dan scenes ze kijken elkaar alleen aan de uitdrukking op hun gezicht de tranen die vloeien en niet alleen bij hun maar ook bij mij ik kan wel blijven schrijven ze verdienen wel 10 Oscars door deze serie gaat mijn fantasie met mijn aan de haal als ik in een bos loop loop ik in Schotland ben aan het verzinnen waar er van die stenen staan kijken over ik er ook door kan ja het is van de gekke he maar dit doet het met je vrouw wat ben je een wonder als je dit kan schrijven. Gr Carla