Outlander seizoen 3 aflevering 4: Richard Rankin is terug!

Datum: 2017-10-02 13:41:48
12
0
  

Goed nieuws voor alle fans van Richard Rankin onder ons, in Outlander seizoen 3 aflevering 4 zal hij weer terugkeren in de rol van Roger Wakefield. We zagen hem voor het laatst in de finale van het tweede seizoen, Dragonfly in Amber, waar hij samen met Brianna op pad ging door Schotland om haar alle wonders van het land te laten zien. Komende aflevering zullen we zijn relatie met Brianna en Claire zien ontwikkelen wanneer de drie samen verwikkeld raken in een historische zoektocht naar de achttiende eeuwse James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser.


Terwijl Roger al sinds het eerste seizoen een terugkerend personage is, zullen we hem dit seizoen eindelijk wat beter leren kennen. Zo vertelt Rankin aan Entertainment Weekly dat deze tijd hem juist wel heeft kunnen opbouwen bij het overdenken van zijn personage: “We wisten altijd al dat hij langzaam in het verhaal zou worden geïntroduceerd naarmate het verhaal vorderde. Hoewel het je wel een beetje nerveus maakt om er helemaal in te duiken, was het ook wel fijn om over het personage na te kunnen denken en te bedenken hoe je het personage neer wilt zetten. Wat dat betreft had ik veel geluk.”

De laatste drie afleveringen lieten ons behoorlijke tijdsprongen maken. Nu zijn we dan ook eindelijk aangekomen waar het tweede seizoen ons achterliet, Claire en Brianna zijn in Schotland op bezoek bij Wakefield waar Brianna erachter komt dat Frank niet haar biologische vader is. Claire werkt met Brianna en Roger als historici samen om de levensloop van Jamie vast te stellen. Roger was er eerder al achtergekomen dat Brianna’s vader de Battle of Culloden had overleefd, maar wat is er daarna met hem gebeurd?

Volgens de synopsis van de aflevering zal het een moeilijke zoektocht worden, waarbij Claire het gevoel heeft hem nooit te kunnen vinden. Ze zou graag weer naar hem terug gaan, om samen het leven te vervolgen. Is dat echter wel mogelijk? En zal ze zomaar haar dochter in de toekomst achter kunnen laten? Dit zijn vraagstukken die we de volgende afleveringen te zien zullen krijgen.


En Roger’s rol hierin? Hij zal altijd klaarstaan voor de twee dames en vooral voor Brianna wanneer blijkt dat Claire terug naar het verleden zal gaan om te herenigen met de liefde van haar leven. Ook dan zal het leven niet simpel zijn, maar Roger zal haar overal volgen. Volgens Sophie Skelton, die ook dit seizoen de rol van Brianna op zich neemt, is vooral de dynamiek tussen Roger en Brianna erg interessant:

Tussen Brianna en Roger zien we langzaam een relatie ontwikkelen. Ze komen dichter bij elkaar, maar duwen elkaar dan ook weer weg. ER is veel dynamiek in dit seizoen, wat het juist interessant maakt, omdat het niet zo vanzelfsprekend is zoals je wellicht zou denken. Opeens heb je Claire en Brianna in een scène met allerlei omstandigheden. Er komt heel wat drama kijken bij onderwerpen als tijdreizen, het hebben van een historische vader, 18e-eeuwse strijders en politiek. En ik denk dat je echt een goede indruk krijgt van wat er allemaal speelt tussen hem en Brianna.

In een teaser zagen we Roger en Brianna zelfs voor het eerst kussen. Volgens Skelton is het echter niet zo dat Brianna dat zomaar toestaat, daar is wel een opbouw voor nodig:

Brianna en Roger hebben deze geweldige band met elkaar in de zoektocht naar Jamie en dat is echt een geweldig avontuur. Maar als ze vervolgens hun doel bereiken, stort hun wereld een beetje in en moeten ze omgaan met de dingen die ze al die tijd probeerden te verdringen. Brianna moet haar muur naar beneden laten zakken voor Roger, en ik denk dat de kusscène de kwetsbaarheid van Brianna goed laat zien. Roger is degene die haar in deze situatie beter laat voelen, maar dan is er tegelijkertijd het schuldgevoel dat ze hem verder weg duwt. Hij is ook een herinnering aan deze vervelende situatie. Er wordt op dat moment zonder woorden zoveel gezegd. Het is geen kus vanuit een aantrekkingskracht, maar meer vanuit een reflex.

Zelf kijken Rankin en Skelton voornamelijk uit naar de volgende seizoenen, wanneer hun personages enkele onverwachte gebeurtenissen meemaken. Beiden lezen de boeken van Diana Gabaldon om erachter te komen wat het verhaal nog voor hen in petto zal hebben: “Ik heb tot en met boek vier gelezen en Richard tot boek vijf, toch?” vertelt Skelton. “Alles wat een personage kan overkomen, gebeurt in het leven van Brianna en Roger.”

“Je had op geen enkele manier kunnen voorzien wat er in het vierde seizoen gebeurt,” vult Rankin aan. “Er gebeurt zoveel in het verhaal. Er zijn veel nieuwe elementen, waardoor het verhaal op zoveel manieren wordt verbreed. Het wordt nog meer een avontuur.” Iets om naar uit te kijken voor volgende seizoenen!

Reacties

12
0