Outlander cast terug op de set voor seizoen 6!

Datum: 2020-12-30 17:13:21
6
1
  

Goed nieuws zo aan het eind van een ellendig jaar. De cast van Outlander is terug op de set in Schotland voor de opnames van het zesde seizoen! We wisten natuurlijk inmiddels al een tijdje dat de opnames in januari 2021 weer van start zouden gaan, maar het is toch wel fijn om daadwerkelijk deze bevestiging te krijgen. Want met alle strengere coronamaatregelen deze periode blijft het voor de cultuursector behoorlijk lastig om producties weer op te starten.

In eerste instantie zouden de opnames al in mei 2020 van start gaan, zodat we in de loop van 2021 weer van een nieuw seizoen zouden kunnen genieten. Het is nog even de vraag hoelang we nu op nieuwe afleveringen moeten wachten. Met een productieperiode van ongeveer negen maanden en een post-productie van drie maanden, zou dit betekenen dat we pas begin 2022 kunnen genieten van nieuwe avonturen van Claire en Jamie.

Het is dan ook super leuk dat de cast ons in een nieuwe video alvast meeneemt in dit productieproces. Zo zien we meterslange kledingrekken voorbij komen met de voor ons als fans uiteraard bekende kostuums. Eén van deze kostuums is bijvoorbeeld de cape van Brianna, die we bijvoorbeeld in de tiende aflevering van het vijfde seizoen, Mercy Shall Follow Me, zagen langskomen. Kunnen we hier al enkele details voor het volgende seizoen uithalen? Niet echt…

Brianna zal komend seizoen in ieder geval weer op een paard klimmen. We zullen dus meer gaan zien van North Carolina dan Fraser’s Ridge, de plek waar volgens Sam Heughan heel veel meer mensen komen wonen.


Bron foto’s: FarFarAway

Gelukkig weet de cast verder al wel een tipje van de sluier op te lichten. Zo zal niet alleen de medische kennis van Claire behoorlijk op de proef worden gesteld in het nieuwe seizoen, maar ook het leiderschap van Jamie Fraser. Een nieuw personage doet namelijk zijn intrede, Tom Christie. “Een nieuw personage voor ons, maar niet voor Jamie,” vertelt Heughan. Christie is namelijk één van Jamie’s oude vijanden uit Ardsmuir Prison, de gevangenis waar Jamie gevangen zat na The Battle of Culloden. “Hij probeert een beetje van de macht af te pakken, dus daar ontstaat een machtsstrijd. En zijn dochter vormt een heel speciaal deel van dit verhaal.”

Brianna zal ondertussen meer van haar ‘moderne’ kant laten zien. Fans van de boekenreeks van Diana Gabaldon weten waar de actrice hier waarschijnlijk naar duidt, al probeert ze ons vervolgens nog een beetje op een dwaalspoor te zetten. Zo vertelt Skelton dat ze een moderne vrouw zal zijn door haar uitvindingen. We weten dat ze in de moderne tijd haar studie geschiedenis is gestopt om verder te gaan als ingenieur, een rol die ze in de 18e-eeuw ook zo af en toe probeert te vervullen. Zal ze daar meer van de 20e-eeuwse technieken willen inzetten?

Dat de productie in deze tijden even net iets anders zal verlopen, vertelde Sam Heughan eerder al in een interview bij het Amerikaanse Live! with Kelly and Ryan: “We moeten twee meter van elkaar afstand houden, dus dat wordt interessant. We zullen ons moeten aanpassen en moeten zoeken naar nieuwe manieren om binnen de huidige maatregelen te werken, maar we komen daar wel uit. We gaan het zien. Maar zover ik weet zijn er ook intieme scènes in dit seizoen, want dat hoort ook bij onze show. Ik heb er veel zin in. Ik heb veel zin om weer aan de slag te gaan.”

Welkom terug!Reacties

6
1
  


Ivette Friesema
Datum: 2021-04-19 00:18:23
Ben een groot fan van jullie programma !