Opnamen Outlander seizoen 6 pas van start in 2021

Datum: 2020-10-06 12:12:42
1
0
  

Het is maar een saaie bedoeling in televisie- en bioscoopland. Vandaag werd nog weer bekend gemaakt dat een grote keten bioscopen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de deuren sluit door het gebrek aan blockbusters, en daarmee ook het publiek. Filmdistributiebedrijven durven het simpelweg niet aan om hun nieuwe producties met alle coronamaatregelen in première te laten gaan. Er is namelijk zoveel geld in de productie gestopt, dat met het beperkt aantal bezoekers niet de beoogde winst wordt behaald. Neem bijvoorbeeld de nieuwe James Bond, No Time To Die, die al voor de zoveelste keer is uitgesteld.

Tegelijkertijd liggen ook veel producties stil. Het is immers behoorlijk lastig om scènes op te nemen waarbij cast en crew afstand van elkaar moeten bewaren. Een mogelijkheid is om iedereen te laten testen op het coronavirus, zoals bijvoorbeeld gedaan is bij de productie van de nieuwste Jurassic World film. Daar moesten cast en crew na hun negatieve test enkele weken met elkaar in quarantaine tijdens het productieproces. En dan gaat het hier dus om slechts een paar weken. De productie van Outlander duurt gemiddeld negen maanden.

Met de finale van seizoen 5 in mei 2020 lag het in de verwachting dat het zesde seizoen van Outlander ergens halverwege 2021 zou verschijnen. Maar ook hier heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Hoewel de productie van het zesde seizoen oorspronkelijk in mei 2020 zou zijn begonnen, werd het filmen eerder al uitgesteld naar het najaar van 2020. Helaas is de productie nu opnieuw uitgesteld naar januari 2021, zo maakt UK Casting News bekend.

Met een productieperiode van ongeveer negen maanden en een post-productie van drie maanden, zou dit betekenen dat we pas begin 2022 kunnen genieten van nieuwe afleveringen. Gelukkig hebben we elkaar (en 5 seizoenen Outlander om eindeloos te herhalen) om ons door deze vreselijk lange Droughtlander te slepen. Nog anderhalf jaar te gaan…


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

1
0