Online platform Starz nu ook in Nederland beschikbaar

Datum: 2021-02-17 14:16:26
4
8
  


Met de komst van elk seizoen is het weer de vraag: Waar, hoe en wanneer kunnen we als fans in Nederland van de nieuwste afleveringen van Outlander genieten? De afgelopen jaren is daar een soort ritme in ontstaan. De afleveringen zijn een dag na de première in Amerika via Ziggo on Demand in Nederland te zien. Maar dan moet je dus wel Ziggo klant zijn en het Movies & Series pakket hebben. Ziggo lijkt daarbij het alleenrecht te hebben om de afleveringen een jaar lang uit te zenden. Na een jaar zijn de rechten ook voor andere partijen beschikbaar en verschijnen de afleveringen ook op Netflix.

Hoewel de producenten van Outlander zich bewust zijn van de wereldwijde aandacht voor de televisieserie, richten zij zich voornamelijk tot de Amerikaanse markt. Starz en Sony, de producenten van de serie, zijn immers Amerikaanse bedrijven en -laten we wel zijn- in Amerika is een miljoenenpubliek te vinden. De afleveringen van Outlander zijn voor het Amerikaanse publiek te bekijken via Starz, een aanbieder in televisiecontent waar je nog weer apart een abonnement voor moet afsluiten. De afleveringen worden lineair uitgezonden -dat wil zeggen op een vaste zender op een vast tijdstip- maar zijn ook on demand op elk gewenst tijdstip te kijken.

Lange tijd was deze on demand service enkel te verkrijgen in de Verenigde Staten, maar daar is met de komst van Amazon in Nederland verandering in gekomen! Amazon heeft namelijk de betaalde online dienst Prime Video, waar je on demand films en televisieseries kunt kijken, zoals Emma, Fear the Walking Dead en Downton Abbey. Voor een abonnement van €2,99 per maand heb je onbeperkt toegang tot deze digitale content. Maar wat heeft dit nu met Starz te maken?Nieuw op Amazon Prime Video is de komst van Prime Video Channels. Dit zijn aparte aanbieders van online film- en televisiecontent die je via Prime Video kunt bereiken. Zie het als een soort televisie met verschillende zenders, waardoor het voor ons als publiek gemakkelijker is om content te vinden. Zo is het mogelijk een apart abonnement af te sluiten voor bijvoorbeeld Film1, Hayu, Cinéart, MGM en nu ook StarzPlay, de on demand service van Starz.

Op deze manier probeert Amazon mee te doen in de oorlog om digitale content, die met name tijdens de pandemie een behoorlijke vlucht heeft gemaakt. Door verschillende aanbieders op één plek samen te brengen, zoals Disney+ ook doet met National Geographic en Star, hoopt Amazon meer publiek te trekken. En dat is voor ons als publiek natuurlijk goed nieuws! Op deze manier worden Amerikaanse televisieseries een beetje meer toegankelijk.

Enig probleem is dat de Nederlandse StarzPlay niet dezelfde content biedt als de Amerikaanse StarzPlay. Net als bij Netflix verschilt het aanbod per land, afgestemd op de uitzendrechten per regio. Aangezien de uitzendrechten voor Outlander nu bij Ziggo en Netflix liggen, is deze televisieserie niet opgenomen in het aanbod van StarzPlay. En dat lijkt toch een beetje scheef, als de eigen producent zijn eigen ‘original’ content niet kan uitzenden.De Prime Video Channels zijn in Nederland echter pas net geïntroduceerd en zullen de komende jaren zeker nog verder groeien en ontwikkelen. Het zou dan ook niet vreemd zijn als de nieuwe seizoenen van Outlander in het vervolg wel via StarzPlay in Nederland te zien zijn. Iets wat bijvoorbeeld ook zou kunnen gelden voor Men in Kilts, een andere ‘Starz Original’ televisieserie die momenteel nog nergens in Nederland te zien is. Momenteel zijn bijvoorbeeld wel de Starz Originals The Spanish Princess, Black Sails en Power Book II te zien via StarzPlay. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat het aanbod nog niet al te groot is…

StarzPlay is naast Prime Video ook beschikbaar via een eigen applicatie, die je zowel via de Google PlayStore als de Apple Store kunt downloaden. Een abonnement op StarzPlay kost €4,99 per maand. We zullen de komende tijd in de gaten houden welke content zich nog bij StarzPlay zal voegen.

Aangezien we zeker dit gehele jaar nog in Droughtlander zullen zitten en de ontwikkelingen snel gaan, kan er het komende jaar nog veel veranderen.


Reacties

4
8
  


Gerda
Datum: 2022-01-04 22:16:07
De app werkt kan niet gedownload worden op een Samsung tv.

Fred
Datum: 2021-07-16 11:27:34
Toch fijn dat we op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Dat doe je toch maar. :-)

Liesbeth
Datum: 2021-04-30 08:41:08
Hoi ik heb sinds maart Starz. Nu heb ik in april per ongeluk twee keer betaald. 1 maal via Google Play en 1 maal via credit card. Google Play heeft al gemeld dat ze het bedrag niet gaan terugstorten. Hoe kan ik dit oplossen?

Christine
Datum: 2021-04-18 15:02:45
Ik heb al een tijdje PrimeVideo. Wilde ook graag gebruik maken van starzplay, maar dit is (nog) niet mogelijk met betaling via iDeal.....

Maxime
Datum: 2021-04-10 21:56:11
Starzplay kun je extra nemen als je primevideo hebt van Amazon, kan je via de app afsluiten. Maar Men in Kilts staat er helaas (nog?) niet op.

Kim
Datum: 2021-04-03 17:53:06
Bij mij is starzplay ook nog niet beschikbaar ... ?

Simone
Datum: 2021-03-14 20:15:09
Hé, wat vreemd! Via deze link zou het ook juist in Nederland beschikbaar moeten zijn: https://www.starz.com/nl/nl/ en als je dan vervolgens de app download voor Android of Apple, kun je een account aanmaken. Er is momenteel zelfs een aanbieding in Nederland voor een abonnement van 6 maanden voor €1,99 per maand.

Mats Gunnar Beem
Datum: 2021-03-10 12:57:00
Als ik probeer een Starzplay abo af te sluiten, krijg ik te zien dat in mijn regio nog niet kan...