Ondanks lockdown gaan opnames Outlander seizoen 6 gewoon door!

Datum: 2021-01-05 14:48:15
4
0
  

“Blijf thuis,” dat meldde de Britse premier Boris Johnson gisteravond in een extra persconferentie. De nieuwe variant van het coronavirus blijkt extra besmettelijk, waardoor besmettingen met name binnen het Verenigd Koninkrijk snel toenemen. In een groot deel van het land was al een lockdown van kracht, maar deze geldt nu voor heel Engeland en Schotland. Mensen mogen alleen voor het noodzakelijke de deur uit, zoals het halen van boodschappen. Tot zeker half februari gaan alle niet-essentiĆ«le winkels dicht en restaurants mogen alleen open zijn voor afhalen. Ook moeten scholen vanaf vandaag overschakelen op onderwijs op afstand.

De vraag is wat dit voor het opnameproces van Outlander betekent. De opnames voor het zesde seizoen waren in verband met het coronavirus al meerdere keren uitgesteld, maar cast en crew maakten zich nu juist klaar om deze eerste week van januari aan de slag te gaan.Gelukkig is er goed nieuws te melden en mogen de opnames van film- en televisieproducties gewoon doorgaan, zo staat op de website van de Schotse overheid vermeld. Daarbij moeten wel de opgestelde regels voor de industrie worden gehandhaafd om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zo moet iedereen proberen twee meter afstand te houden, tenzij dit voor acteurs op camera echt niet mogelijk is. En zelfs dan mogen slechts een paar mensen binnen de productie worden uitgekozen die zich niet aan deze afstand hoeven te houden (dat zullen Sam Heughan en Caitriona Balfe in ieder geval wel zijn, toch?).

Net als Outlander hebben ook de Netflix rom-com A Castle For Christmas en de BBC komedie Guilt groen licht gekregen om hun opnameproces in Schotland door te zetten. “Een zeer belangrijke beslissing voor de film- en televisie-industrie,” zo vertelt Isabel Davis, directrice van Screen Scotland in een interview:

Naast de noodzaak om het publiek over de hele wereld van nieuwe content te voorzien, vormt de film- en tv-industrie een cruciaal en groeiend onderdeel van het economisch herstel van Schotland, dankzij de opkomst van streamingplatforms en de enorme groei in contentproductie.

De film- en tv-sector maakt een steeds groter deel uit van de Schotse economie en zorgt zowel direct als indirect voor werkgelegenheid in het hele land. Bovendien staan er dit jaar meer producenten dan ooit te springen om sets te bouwen en te draaien in Schotland.

Reacties

4
0