Nog geen succesvol awards seizoen voor Outlander

Datum: 2020-11-26 20:38:41
0
0
  

Met in totaal zestig nominaties en dertig keer winst heeft Outlander vanuit de televisie-industrie gedurende de jaren al best wat lofzang gekregen. Zo is Caitriona Balfe maar liefst vier keer genomineerd voor een Golden Globe Award voor Beste Actrice in een televisieserie, is de kostuumafdeling genomineerd voor een Emmy Award en heeft de serie drie keer de People’s Choice Award voor Favoriete Sci-Fi/Fantasy Show gewonnen. Maar met het nieuwste seizoen weet cast en crew helaas tot dusverre nog niet heel veel succes te behalen. Of eigenlijk helemaal niet…

Het awards seizoen voor televisie begint jaarlijks met de uitreiking van de Emmy Awards in september. Alleen televisieprogramma’s die in het jaar daarvoor, van begin juni tot en met eind mei zijn uitgezonden, komen in aanmerking voor een nominatie. Dit zijn prestigieuze prijzen waar in de industrie veel aan wordt opgehangen.Tot nu toe is Outlander vier keer genomineerd geweest voor een Emmy Award, twee keer voor beste Kostuumontwerp (seizoen 1 en seizoen 3), een keer voor beste Productie-ontwerp (seizoen 1) en één keer voor Beste Muziek (seizoen 1). En hoewel vele fans schreeuwen om een nominatie voor de acteurs, zijn het tot nog toe alleen de mensen achter de schermen geweest die een nominatie hebben gekregen. In de afgelopen jaren moesten zij daarbij vaak de nominatie afstaan aan Game of Thrones, een serie die in totaal 376 prijzen heeft binnengesleept (even voor de vergelijking).

Dit jaar gingen helaas ook alle nominaties aan hun neus voorbij. Hoewel de cast en crew van Outlander behoorlijk wat promotie heeft gemaakt rondom de Emmy nominaties, gingen nominaties naar televisieseries als Succession, Better Call Saul en Euphoria. Opvallend daarbij is dat het met name gaat om televisieseries die in Amerika te streamen zijn via HBO, Netflix, Amazon en Hulu. Outlander wordt in eerste instantie alleen uitgezonden via de kabelzenders van Starz. Een platform dat door de juryleden vaak over het hoofd wordt gezien.

Maar met alle originele content die tegenwoordig wordt geproduceerd, zijn er ook veel kapers op de kust. Je zou dan denken dat een show als Outlander in ieder geval genomineerd zou worden voor een RTS Award. Dit zijn awards die worden uitgereikt aan acteertalenten en televisieshows die in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd. Maar nee, ook daar helaas geen nominatie…Hoe zit het dan met de People’s Choice Awards? Bij deze prijzen is het publiek de jury en mag het publiek stemmen op zijn of haar favoriete televisieshow. Met de grote schare fans die Outlander gedurende de jaren heeft verworven, moet hier toch zeker wat succes in te behalen zijn? Maar nee, ook hier helaas geen nominatie voor Outlander… Binnen de categorie Beste Sci-Fi/Fantasy Show waren onder andere Supergirl, The Flash The Umbrella Academy en Wynonna Earp genomineerd, waarvan de laatste er met de prijs vandoor ging.

Het gaat dit seizoen dus nog niet heel erg lekker met de nominaties. Wat kan het ook boeien, denk je misschien? Maar tot nu toe is er helaas nog steeds geen bevestiging vanuit Starz voor een zevende seizoen van Outlander. Het zesde seizoen gaat in januari in productie, maar daarna is het nog afwachten hoe lang we in totaal van Outlander zullen kunnen genieten. Als Outlander nu super succesvol is bij de verschillende awardshows, is dat wellicht voor Starz een reden om de productie voort te zetten. De awards laten namelijk zien dat je als cast en crew fantastische content weet neer te zetten. En die erkenning is natuurlijk heel erg fijn.

Is dit seizoen nu dan helemaal verloren voor het vijfde seizoen van Outlander? Nog niet helemaal.. Veel uitreikingen zijn in verband met het coronavirus doorgeschoven, waardoor bijvoorbeeld ook de Oscar uitreiking pas in april van 2021 plaatsvindt. Zo wachten we met spanning nog op de uitreiking van de Golden Globe Awards (28 februari), de Critics Choice Awards (7 maart) en de BAFTA Awards (11 april). Wie weet dat de serie daar nog de erkenning krijgt die het verdient.Reacties

0
0