Nieuwe projecten voor Caitriona Balfe

Datum: 2020-12-02 15:01:41
1
0
  

Eén ding is zeker: de acteurs van Outlander zijn niet vies van een borrel. Eerder kwam Sam Heughan al met zijn eigen whisky Sassenach Spirits en nu is het Caitriona Balfe die met haar eigen gin op de markt komt. Er lijkt een nieuwe trend te ontstaan!

Forget Me Not is een soepele botanische gin, voortreffelijk en liefdevol met de hand gedestilleerd in Schotland, met een hint van citrus en delicate bloemige tonen, waaronder lavendel en vleugjes vlierbloesem. Zo vertelt de website. Volgens Caitriona Balfe is het dan ook niet zomaar een gin.

Het is een mogelijkheid om de kunsten te ondersteunen en de positieve bijdrage van de creatieve industrie aan de samenleving te erkennen,” schrijft Balfe. “Literatuur, beeldende en uitvoerende kunst raakt ons dagelijks leven en daarvoor moeten we de vele architecten, acteurs, dansers, filmmakers, musici, schilders, dichters, fotografen en schrijvers bedanken van wie we het harde werk hebben mogen genieten.

Helaas is de kunstfinanciering het afgelopen decennium over de hele wereld verminderd. Veel van de artiesten die we tegenwoordig kennen en liefhebben, kregen in hun vroege jaren financiële steun waardoor ze succesvolle, fulltime artiesten konden worden.

We willen helpen het financieringsgat te dichten dat vandaag bestaat, zodat de belangrijke artiesten van morgen de steun krijgen die ze nodig hebben om hun volledige potentieel te bereiken. De Covid-19-pandemie heeft al geleid tot verdere bezuinigingen op kunstfinanciering en de situatie zal alleen maar verslechteren naarmate we een wereldwijde recessie ingaan, dus kunstenaars hebben onze steun meer dan ooit nodig.

In totaal gaat 25% van de winst naar kunstprojecten en goede doelen. Het is momenteel helaas niet mogelijk een fles te bestellen, aangezien de eerste batch al is uitverkocht. Wel kun je je via de website inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.Met de uitgestelde opnames van het zesde seizoen van Outlander van mei 2020 naar januari 2021 heeft Balfe meer dan genoeg tijd om andere projecten op te pakken. Zo heeft zij afgelopen zomer de rechten gekocht van het boek Here is the Beehive, een boek van schrijfster Sarah Crossan. Het is niet helemaal duidelijk of Balfe bij dit project betrokken zal zijn als actrice, of juist achter de schermen aan de slag zal gaan. “Ik ben heel blij dat Sarah akkoord ging en met mij samen wilde werken om haar boek naar het scherm te brengen,” vertelt Balfe over de nieuwe deal.

Het verhaal gaat over Ana en Connor, die al drie jaar een affaire hebben. In hotelkamers, restaurants, snel verwijderde chats en geheime weekendjes weg hebben ze een wereld gecreëerd die helemaal om hen twee draait. Langzaam komen we te weten wat er zich in de twee huwelijken daarbuiten plaatsvindt, met risico, obsessie en verlies als belangrijkste thema’s. Het is een ambitieus project waar Caitriona als producent de komende jaren zeker een uitdaging in zal kunnen vinden.

En dat is nog niet alles. Caitriona Balfe zal namelijk ook te zien zijn in de film Belfast, een semi-autobiografie geregisseerd door de tevens Ierse Kenneth Branagh. De film behandelt zijn eigen jeugd in het Noord Ierland van de jaren ’60 en Balfe speelt de moeder van de jonge Kenneth. De vader van Kenneth wordt gespeeld door Jamie Dornan. Dame Judi Dench en Cirian Hinds zijn de grootouders.

Een echte sterrencast dus waar Balfe haar naam aan heeft mogen toevoegen! De film staat nu gepland voor 2021, maar het is nog onbekend of dit project ook vertraging heeft opgelopen door het Coronavirus. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in ieder geval in volle gang!


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

1
0