Nieuwe foto brengt fans in de war: Wie is de vader van Jemmy?

Datum: 2021-04-30 16:57:27
5
0
  

De komst van baby Jeremiah was in veel onduidelijkheid gehuld. Wie was de vader van Jemmy? Is het Roger of is het Stephen Bonnet? Zou Roger vader willen zijn van een jongen waarvan hij niet zeker weet of het zijn zoon is? In welke tijd zal Jemmy het meest veilig zijn? Kan Jemmy door de tijd reizen? Aan het eind van het vijfde seizoen leken we antwoord te hebben gekregen op deze vragen. Roger was inmiddels naar Brianna teruggekeerd en de twee hadden een leven als gezin opgepakt op Fraser’s Ridge. Een leven in de 18e-eeuw zagen ze toch niet helemaal zitten, vooral Roger niet nadat hij was opgehangen. En dus besloten ze hun leven in de 20e-eeuw weer op te willen pakken toen bleek dat Jemmy over dezelfde gave van tijdreizen als zijn ouders bezit. Het tijdreizen mislukte echter, waarschijnlijk doordat ze in Fraser’s Ridge hun thuis hadden gemaakt en stiekem toch liever bij hun familie in de 18e-eeuw wilden blijven.

Ook de vraag wie de biologische vader van Jemmy is, leek te zijn beantwoord toen bleek dat Jemmy over de gave bezit om in de tijd te kunnen reizen. Zijn kracht was zo sterk dat hij een edelsteen kon laten breken, waardoor hij de kracht eigenlijk wel van beide ouders moest hebben meegekregen. Maar echt bewezen is het niet. In de 18e-eeuw was het immers behoorlijk lastig om een DNA-test te laten doen. Een nieuwe foto vanaf de set van Outlander heeft daarnaast de vraag opnieuw op scherp gezet. Is Roger daadwerkelijk de biologische vader van Jeremiah?

Het uiterlijk van de jonge Matthew en Andrew, de tweeling gecast voor de rol van Jeremiah, komt de meesten namelijk wel heel bekend voor… “Dit moet wel de zoon van Stephen Bonnet zijn!” concluderen verschillende fans op Instagram. En we moeten eerlijk zijn. Het blonde haar, de donkere ogen en zelfs de gelaatstrekken lijken meer op die van Stephen Bonnet dan op die van Roger MacKenzie. Zal het dan toch?…Door schrijfster Diana Gabaldon wordt daar in het zesde boek definitief antwoord op gegeven. In A Breath of Snow and Ashes moet het hoofd van Jemmy kaal worden geschoren nadat hij luizen blijkt te hebben. Op het hoofd van Jemmy is vervolgens een moedervlek zichtbaar, precies identiek aan die Roger op zijn hoofd heeft. Aangezien dit een biologisch kenmerk is dat met genen wordt doorgegeven, concludeert Claire dat Roger wel de vader van Jemmy zijn.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de producenten van de televisieserie van deze verhaallijn zullen afwijken. Er zijn hier en daar wel wat aanpassingen geweest om het verhaal passend te maken voor een televisieserie, maar dit lijkt een grove en onnodige aanpassing te zijn op het verhaal van Gabaldon. Zoals gebruikelijk in een televisieproductie zullen de kind-acteurs gecast voor een specifieke rol niet altijd op hun gespeelde ouders lijken. Ze zijn immers niet daadwerkelijk familie van elkaar en het is lastig om iemand te vinden die én de rol goed kan spelen én ook nog eens op de andere castleden lijkt.

Het is echter wel heel opmerkelijk dat de gecaste tweeling meer weg heeft van de acteur Edward Speleers (Stephen Bonnet) dan van Richard Rankin (Roger MacKenzie). Als Jemmy meer op Brianna en Roger had moeten lijken, was het dan niet mogelijk geweest een andere tweeling voor de rol te vinden? Al lijkt me dit door de gevraagde specificaties een behoorlijk lastige zoektocht. Wellicht houden de producenten graag in het ongewis zodat wij als fans deze vragen blijven stellen.


Bron foto’s: FarFarAway en Instagram

Reacties

5
0