Murtagh komt terug in prequel van Outlander

Datum: 2021-01-06 14:35:50
3
0
  

Als fans van Outlander hebben we dit jaar veel om naar uit te kijken. Zo gaan de opnames voor het nieuwe seizoen ondanks alle coronamaatregelen elk moment van start, gaat de televisieserie Men in Kilts in première én kunnen we zeer waarschijnlijk het negende boek in de reeks van Diana Gabaldon, Go Tell The Bees That I Am Gone, verwachten.

Maar er is voor ons als fans nog een reden om enthousiast te zijn. Diana Gabaldon is namelijk al bezig met het schrijven van een prequel op Outlander, zo maakte de schrijfster op Twitter bekend. De prequel gaat over de ouders van Jamie die, net als Claire en Jamie, een behoorlijk liefdesverhaal hebben beleefd. Zo weten we uit Jamie’s verhalen dat de liefde tussen Ellen en Brian Fraser in eerste instantie verboden was en dat Ellen een hoop geheime aanbidders had, waaronder Murtagh Fitzgibbons.Nu we Murtagh in de boeken -waar hij stierf tijdens de Battle of Culloden- en in de televisieserie -waar hij stierf tijdens de Battle of Alamance- moeten missen, is de mopperende, loyale en goedlachse Schot dus terug! Op Twitter bevestigt Diana Gabaldon de terugkeer van publieksfavoriet Murtagh. En dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Net als in het leven van Claire en Jamie was Murtagh ook belangrijk in het avontuur dat Ellen en Brian samen beleefden. Hij was één van de mannen die verliefd was op Ellen, zelfs zo dat hij haar armbanden van slachttanden gaf.

Maar ook na het huwelijk tussen Ellen en Brian bleef Murtagh een grote rol spelen. Hij is niet voor niets de peetvader van Jamie. Ellen liet hem een eed zweren altijd voor Jamie te zullen zorgen en hem te beschermen, een eed die hij tot zijn sterfdag heeft gehouden.

Het lijkt me leuk om straks meer van de jonge Murtagh te kunnen lezen. In de televisieserie hebben wij hem al veel zien groeien, van een jonge speelse man die anderen graag een pootje haakt tot de politicus die opkomt voor de gewone man. Zal hij in het verleden nog wat meer roekeloze dingen gedaan hebben waar hij later liever niet aan herinnerd zou willen worden? Dat lijkt me fantastisch! Het is helaas nog niet bekend wanneer de prequel van Gabaldon verschijnt.


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

3
0