Monsters and Heroes: Een preview naar de volgende aflevering

Datum: 2020-04-18 08:22:23
0
0
  

Ondanks de zwaar beladen emotionele verhaallijnen in de afgelopen aflevering, Famous Last Words, had de aflevering tegelijkertijd een paar positieve boodschappen voor ons. Ja, het was inderdaad Roger die door een vergissing is opgehangen door de redcoats. Maar hij leeft nog! Na zijn worstelingen om een plek te vinden in de 18e-eeuw, is dit vraagstuk alleen maar meer gecompliceerd geworden met het verlies van zijn stem. Zijn stem was namelijk alles voor hem. Hij gebruikte zijn stem om les te geven, vrede te maken en te zingen. Met de komst van Young Ian terug in Fraser’s Ridge lijkt Roger echter zijn kracht weer teruggevonden te hebben om te vechten voor een plek in deze wereld. Hoe moeilijk dat ook vaak nog zal blijken…

En dat is iets wat we in deze negende aflevering van Outlander zeker terug zullen zien! Voor veel fans, zo ook voor mij, is dit één van de favoriete stukken uit het boek van Diana Gabaldon. Ik ben zo blij dat dit hoofdstuk uit The Fiery Cross ook zijn weg naar de televisieserie heeft gevonden.

In Monsters and Heroes zal blijken dat de wereld af en toe heel zwart-wit kan zijn. En gelukkig zijn er de helden die ons van de monsters kunnen redden. Al ligt het gevaar soms in een onverwachte hoek. Zo vertelt de synopsis van de aflevering die door Starz bekend is gemaakt:

Wanneer Jamie wordt gebeten door een giftige slang, vreest Claire dat ze misschien niet de middelen heeft om hem te redden. Jamie vraagt Roger om een belangrijke taak te vervullen in geval van overlijden.Hebben we net de meedogenloze strijd bij Alamance achter de rug, lijkt er nu opnieuw een slachtoffer te kunnen vallen. De bossen van koloniaal Amerika bevatten namelijk meer dan dodelijke kanonskogels. Dit keer is het Jamie Fraser die moet vrezen voor zijn leven als hij gebeten wordt door een giftige slang. En het is behoorlijk serieus. “Slechts één van ons mag op een bepaald moment bang zijn. En nu is het mijn beurt,” horen we Claire zeggen in de eerste preview van de aflevering.

Want zelfs voor een beoefend chirurg als Claire is het lastig om met de beperkte middelen van de 18e-eeuw een zeer giftige wond te behandelen. Zoals dit hele seizoen eigenlijk al blijkt, zijn er behoorlijk wat limitaties in de gezondheidszorg op Fraser’s Ridge. Het was voor Claire al een hele doorbraak om penicilline te ontwikkelen, maar zal dat nu genoeg zijn? Met nog meerdere seizoenen te gaan zal Jamie Fraser hier uiteraard zijn dood niet vinden, maar er zijn genoeg andere consequenties die deze slangenbeet kan hebben.

In het boek van Gabaldon is het Roger die hier eindelijk zijn moment vindt om zijn waarde te bewijzen. Dit heeft hij deels natuurlijk al gedaan bij de bevolking van Fraser’s Ridge met het verdrijven van de sprinkhanenplaag. Maar wat Roger echt wil, is indruk maken op de vader van zijn vrouw. In wat Jamie denkt dat zijn laatste woorden zijn, draagt hij zijn schoonzoon een belangrijke taak toe: het doden van Stephen Bonnet.Jamie heeft dit plan eerder tijdens de bruiloft van Jocasta al in gang proberen te zetten. Philip Wylie zou voor het smokkelen van Jamie’s whiskey een afspraak maken met Bonnet. Bonnet weet uiteraard niet dat hij hierbij te maken gaat krijgen met een wraakzuchtige Jamie Fraser, die gerechtigheid zoekt voor zijn dochter.

Het zal vast niet zo makkelijk gaan als het klinkt, dus Roger zal hier nog een behoorlijke klus aan krijgen! Maar ook hij heeft een motief om Bonnet aan te willen pakken. Volgens Jamie zou Stephen Bonnet een goede claim kunnen maken op zijn zoon. Het is nu aan Roger om zijn gezin te beschermen. Dit hele seizoen blijft de dreiging van Bonnet echter nog op een afstand. Hij lijkt zich steeds dichter in de omgeving van Brianna, Roger en Jemmy te begeven, maar de vraag is wanneer het tot een daadwerkelijke confrontatie met dit monster zal komen.

Ondertussen krijgt ook Claire te maken met monsters als blijkt dat het beest waar de mannen op jaagden, naar Fraser’s Ridge is gekomen. In het boek slaan Claire en Brianna de handen ineen om het beest te verjagen en de veiligheid van de bewoners in Fraser’s Ridge te garanderen. Maar zoals ook Jamie nogmaals iedereen herinnert, er is een oorlog op komst. De eerste slag is nu misschien voorbij, maar meer slagen en slachtoffers zullen gaan volgen. Zou Jamie zijn familie opdragen terug te gaan naar de toekomst als hij er niet meer is? Een oplossing die helaas niet voor iedereen bestaat…

En dan is er nog een zwangere Marsali, die op het punt staat om te bevallen van baby nummer drie. Alles lijkt gelukkig goed te gaan en Claire grapt nog dat Marsali met al haar opgedane ervaring gemakkelijk alleen zou kunnen bevallen. “Het voelt goed om jou erbij te hebben,” reageert Marsali. “Niet als mijn arts, maar iemand om het mee te delen, als mijn moeder.” De band tussen Marsali en Claire is sterker dan ooit.Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

0
0