Mid-season break in Outlander seizoen 5

Datum: 2020-04-07 11:08:11
2
2
  

Sommigen van ons stonden gisteren voor een vervelende verrassing. Waar bleef de nieuwe aflevering van Outlander? Sinds 16 februari kunnen we immers elke maandag via Ziggo Movies en Series genieten van een nieuwe aflevering van het vijfde seizoen. Maar helaas… Waar we vorige week nog werden getrakteerd op een behoorlijk intense strijd, bleef het gisteren wel heel stil rondom Outlander. En dat heeft alles te maken met een korte mid-season break tussen aflevering 7 en 8.

Het is niet voor het eerst dat Starz een mid-season break hanteert. Zo werd halverwege het eerste seizoen zelfs een pauze van meerdere maanden ingelast voordat we van het tweede deel konden genieten. En ook bij het tweede en derde seizoen is er steeds een hele korte break ingelast tussen afleveringen. Een mid-season break (een korte pauze halverwege het seizoen) is niet ongebruikelijk. Ook een televisieserie als The Walking Dead maakt hier gebruik van. Waarom? Om de anticipatie te verhogen, zo vertelt Matthew B. Roberts in een interview met Entertainment Weekly:

Anticipatie is een belangrijk onderdeel van het vertellen van verhalen. We brengen nogal wat tijd door als schrijvers om te beslissen wanneer we verhaalpunten moeten onthullen. We willen dat het publiek emoties ervaart. Tranen, lachen, zenuwachtig in de handen wrijven. Maar we willen ze ook laten wachten om af te vragen: “Wat zal er daarna gebeuren?” En voor de boeklezers: “Wanneer gaat dat ding waarvan ik weet dat het moet gebeuren, daadwerkelijk gebeuren?”

En welk beter moment hadden de schrijvers uit kunnen kiezen dan na de aflevering The Ballad of Roger Mac? Met de dood van Murtagh en de ophanging van Roger hebben wij als publiek behoorlijk wat emoties te verwerken. En ondertussen groeit de anticipatie op wat komen gaat. Is het daadwerkelijk Roger die daar hangt? Kan het zijn dat Roger nog leeft? En wat zullen hier dan de gevolgen van zijn? Ook de hele familie Fraser lijkt gebroken na de gebeurtenissen tijdens de Battle of Alamance.

Het verhaal lijkt daarnaast te gaan veranderen voor deze tweede helft van het vijfde seizoen. Waar het eerst ging om de loyaliteit van Jamie richting de kroon en de spanningen die daarbij kwamen kijken, lijkt het nu te gaan om het rechtzetten van wat gebroken is. Volgens Diana Gabaldon is de dood van Murtagh een behoorlijk schakelpunt voor Jamie: “Hij is een gebroken man, die nu eindelijk zijn banden met de kroon door kan snijden en zich neerlegt bij de rol van rebel. Betekent dit dat Jamie zich nu aan de kant van de Regulators zal scharen, voor zover die nog bestaan?

En dan hebben we nog de anticipatie rondom Stephen Bonnet, waarvan we allemaal weten dat hij zal komen. Bonnet komt steeds dichterbij en bevindt zich momenteel in dezelfde sociale kringen als de familie Fraser. Wat is hij van plan met Jemmy? En zal het Brianna nog lukken om hem tegen Bonnet te beschermen? De Frasers zullen goed samen moeten werken om zich tegen verdere dreigingen te kunnen verdedigen.

Gelukkig is er wat dat betreft ook goed nieuws te melden. Aanstaande maandag zal er gewoon weer een nieuwe aflevering beschikbaar zijn!


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

2
2
  


Simone
Datum: 2020-04-18 07:40:21
Hoi! Afgelopen maandag 13 april is aflevering 8, Famous Last Words, officieel in Nederland verschenen. Dat betekent dat de 9e aflevering, Monsters and Heroes, aanstaande maandag 20 april voor ons te zien zal zijn.

Antonio
Datum: 2020-04-16 17:57:32
waneer kom de 9 de aflevering?