Mercy Shall Follow Me: De dreiging van Stephen Bonnet

Datum: 2020-04-25 16:45:00
0
0
  

Het hele vijfde seizoen van Outlander wordt al gespeeld met de dreiging van Stephen Bonnet. We weten inmiddels al lang dat de man de explosie in de gevangenis, veroorzaakt door Fergus en vrienden om Murtagh te bevrijden, heeft overleefd. En hij lijkt dichterbij dan ooit. Bonnet heeft inmiddels kenbaar gemaakt vader te zijn en het goede voorbeeld voor zijn zoon te moeten geven. Ook heeft hij Jemmy al een keer in het echt benaderd, toen hij een muntje voor de jongen heeft achtergelaten. Al maandenlang heeft Brianna de angst dat Bonnet haar zoon zal komen opeisen, iets waar hij volgens Jamie zomaar het recht toe kan hebben. Brianna heeft Bonnet immers verteld dat hij de vader is en er zijn genoeg getuigen die hun samenzijn kunnen bevestigen.

Met de synopsis voor de nieuwe aflevering blijkt dat Jamie en Roger hun plan in werking zetten om Bonnet op te sporen en te doden. Maar uiteraard zal dit niet volgens plan verlopen, en moet Brianna uiteindelijk vrezen voor het leven van haarzelf en dat van haar zoon.

Jamie en Roger voeren hun plan uit om de dreiging die op hen afkomt te elimineren, maar het loopt mis. Brianna wordt gedwongen haar grootste angst onder ogen te zien en te vechten voor het leven van haar en haar zoon.Het plan is om Stephen Bonnet in de val te lokken door handel met hem te willen drijven. Jamie heeft namelijk nog wat vaten zelfgemaakte whiskey liggen die hij wel zou kunnen verkopen. En met zijn verleden als smokkelaar kan het alias van Alexander Malcolm worden ingezet om een deal met Bonnet te maken. Op de bruiloft van Jocasta zagen we al hoe Claire en Jamie een afspraak maken met Phillip Wylie om Bonnet te ontmoeten. Maar aangezien Bonnet de familie Fraser direct zou herkennen, wordt Young Ian ingezet om meneer Malcolm te spelen. Gelukkig heeft ook Ian zo zijn ervaring met het verkopen van illegale partijen alcohol. Zal het dynamisch duo van Fergus en Ian weer terugkeren?

De vraag is echter of Wylie daadwerkelijk te vertrouwen is. De man is een zeer vreemd figuur en heeft in een potje kaartje zijn paard aan Jamie verloren. Zal hij nu zo makkelijk over zich heen laten lopen? Dit zal nog wel eens wat problemen kunnen opleveren. En vooral als we vervolgens meneer Forbes bij Jocasta op de bank zien zitten. Ook meneer Forbes was door de familie Fraser aan de kant gezet toen hij geen mogelijkheid meer kreeg om de hand van Brianna te vragen. Zijn groeiende vriendschap met Stephen Bonnet zou nog wel eens voor lastige situaties kunnen gaan zorgen.

Want hoewel Jamie en Roger zich samen voorbereiden om Stephen Bonnet een lesje te leren, zijn het Brianna en Claire die op het strand gevaar lijken te lopen. Is het Wylie gelukt om voor een afleidingsmanoeuvre te zorgen terwijl Bonnet op zoek ging naar Brianna en zijn zoon?
Als we zo naar de vrijgegeven foto’s en preview voor deze nieuwste aflevering kijken, lijkt het erop dat het Stephen Bonnet lukt om bij Brianna te komen. In het boek van Diana Gabaldon is dit inderdaad het geval. Bonnet wordt gekidnapt en vervolgens naar Bonnet gebracht, waarna ze op een schip genaamd de Anemone gevangen wordt gehouden. Vanaf daar probeert hij Brianna als slaaf te verkopen.

Als Roger en Jamie erachter komen dat Forbes iets te maken heeft met de ontvoering, besluiten ze de moeder van Forbes te gijzelen terwijl ze ondertussen Forbes uithoren. In eerste instantie gelooft Forbes niet dat Jamie zijn moeder daadwerkelijk iets zou aandoen, maar na lang aandringen weten Roger en Young Ian hem ervan te overtuigen dat het leven van Brianna belangrijker is voor Jamie dan het leven van Forbes’ moeder. Forbes geeft toe dat Bonnet Brianna gevangen heeft genomen en haar meeneemt naar Engeland.

Enig verschil.. Dit gebeurt allemaal in het zesde boek uit de reeks van Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes. Dit vijfde seizoen van Outlander is oorspronkelijk gebaseerd op het vijfde boek, The Fiery Cross. Tot nog toe hebben de producenten van de televisieserie zich aan de verhaallijnen van de boeken gehouden, met hier en daar natuurlijk variaties om het verhaal passend te maken voor televisie, maar een sprong naar een volgend boek zou een groot verschil maken. Zouden de producenten al hoofdstukken uit het zesde boek gebruikt hebben voor dit seizoen? Het lijkt er in ieder geval wel op…

Hoewel de grote dreiging van de Amerikaanse Revolutie op de loer ligt, is het nu Stephen Bonnet die de grootste angst veroorzaakt op Fraser’s Ridge. Maar Roger is een veranderd man. Hij is meer vastberaden dan ooit om zijn vrouw en kind te beschermen tegen Bonnet. Zal het hem lukken om Brianna terug te vinden en eindelijk wraak te kunnen nemen? We gaan het zien!


Bron foto’s: OutlanderTVnews

Reacties

0
0