Men in Kilts: Een nieuwe serie van Sam Heughan en Graham McTavish

Datum: 2020-06-24 16:14:01
6
0
  

Sinds de start van de televisieserie in 2014 is Outlander verantwoordelijk voor een enorme piek in het toerisme naar Schotland. Duizenden fans trekken er jaarlijks op uit om de prachtige natuur en filmlocaties te bezoeken waar ook Claire en Jamie Fraser eerder hebben gestaan. Helaas is zo’n reis niet voor iedereen mogelijk, maar ook voor hen is er nu goed nieuws. Sam Heughan en Graham McTavish worden je persoonlijke gids door dit prachtige landschap in de nieuwe documentaireserie Men in Kilts.

“De acht afleveringen van elk een half uur zijn een ode aan de Schotse geschiedenis en cultuur,” maakt producent Starz bekend in een officiële releaseverklaring. “Heughan en McTavish gaan op avontuur en nemen daarbij de kijker mee in het complexe en rijke erfgoed van hun geboorteland. Aan de hand van ontmoetingen met verschillende lokale ambachtslieden en experts ervaart het duo momenten van ontzag en fascinatie, terwijl ze daarbij hun reizen delen met het publiek.”

Of zoals Heughan het zelf omschrijft: “Het is het verhaal van twee mannen die niets weten.”In eerste instantie was Heughan dit project in zijn vrije tijd begonnen als een podcast genaamd Clanlands. “Ik wilde er ook wat visuele beelden bij schieten, maar hoe meer ik ermee bezig was hoe leuker ik het ging vinden. Dus besloten we er een televisieserie van te maken! Het is het eerste wat ik ooit heb geproduceerd, maar ik durf zelf wel te zeggen dat het heel erg leuk is geworden!”

Zelf is de acteur altijd al geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van Schotland. “Er is zoveel toerisme ontstaan vanuit Outlander,” gaat Heughan verder. “We wilden zelf ook dat avontuur beleven en naar de mensen toebrengen, aangezien de show verder is gegaan en dit deel niet verder wordt verdiept.” Want hoewel Outlander zelf nog in Schotland wordt opgenomen, heeft het verhaal zich sinds het vierde seizoen verplaatst naar North Carolina.

In de achtdelige documentaireserie reizen Heughan en McTavish samen naar historische plekken als Glen Coe en Inverness. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan het slagveld bij Culloden, een plek waar we als fans uiteraard bekend mee zijn. Daarnaast zullen kastelen bezocht worden en zal dit alles gedaan worden in de traditionele klederdracht van Schotland: de kilt. “Op die manier geeft de serie context en textuur aan het leven in de Highlands, waarbij we tegelijkertijd worden meegenomen op een road trip van twee vrienden,” vertelt programmadirectrice Christina Davis van Starz.

Het is nog even afwachten hoe en wanneer de documentaireserie te zien zal zijn. Met de eerste officiële trailer is namelijk helaas nog geen premièredatum vrijgegeven. Ook is nog onduidelijk of het programma ook in Nederland te zien zal zijn. We wachten in spanning af!


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

6
0