Laura Donnelly reageert op een eventuele terugkomst in Outlander

Datum: 2021-04-30 15:52:57
1
1
  

Het was een groot gemis in het vierde seizoen, Laura Donnelly in haar rol als Jenny Fraser. Waar de Ierse actrice in eerdere seizoenen nog te zien was als de zus van Jamie Fraser, ontbrak zij in Lallybroch op het moment dat Brianna haar familie in de 18e-eeuw kwam opzoeken. In eerste instantie ging het gerucht dat Donnelly door de producenten niet gevraagd was om terug te keren in de rol van Jenny, maar dat bleek niet te kloppen. Het was de actrice zelf die op dat moment een punt had gezet achter haar carrière in de televisieserie om zich volledig op het theater te storten.

De vraag bleef echter of Donnelly ooit nog terug zou komen. Als zus van Jamie heeft Jenny op Lallybroch altijd een veilige thuishaven voor zowel Jamie als Claire geboden, al verliep dit ook niet altijd even soepel… De laatste keer dat we Jenny echter zagen, was toen hun zoon Young Ian in het derde seizoen besloot naar het eiland te zwemmen om een verloren schat voor Jamie op te halen. In het vierde seizoen was nog een excuus te vinden voor de afwezigheid van Jenny, maar zoals boeklezers weten zal Jenny Fraser in latere delen nog een grotere rol gaan spelen.
In een nieuw interview met SYFY geeft Laura Donnelly antwoord op deze veel gestelde vraag, met voor ons als fans helaas een teleurstellend antwoord. “Ik heb nog geen gesprekken gevoerd met de producenten en ik weet ook niet of ze contact zullen zoeken,” vertelt de actrice. “Jenny is bijna een overgrootmoeder tegen de tijd dat ze terug mag keren in het verhaal. En ik weet niet zeker of mijn hart ligt bij het spelen van een overgrootmoeder. Caitriona en Sam kunnen dat goed dragen. Op zo’n oude leeftijd ben ik niet zo charmant hoor!”

“Maar nee, het belangrijkste is de beschikbaarheid,” gaat Donnelly verder. “Ik ben de rest van dit jaar bezig met filmen en het kost zoveel van mijn tijd. Het is allemaal zo overweldigend. Het feit dat ik twee kleine kinderen heb en van het theater houd, komen allemaal voor een rol in een televisieserie te staan. Dus ik wil niemand hoop geven.”

Al met al lijkt het erop neer te komen dat Donnelly het de moeite niet waard vindt om zoveel tijd in Outlander te steken. Uit haar rol als Jenny Fraser kan ze niet zoveel voldoening halen als uit andere zaken in haar leven. En hoewel ze door de producenten nog niet daadwerkelijk de vraag heeft gekregen om terug te keren, lijkt de kans dus uitermate klein dat we Laura Donnelly nog terug zullen zien in de rol van Jenny. Het is dan de vraag of de producenten ervoor kiezen de rol van Jenny aan iemand anders te geven of het personage helemaal buiten de verhaallijnen te laten.


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

1
1
  


Alice
Datum: 2021-05-02 16:55:50
Wat zou het jammer zijn als Jenny niet zou terugkeren in Outlander. Hoe begrijpelijk haar overwegingen ook zijn. Geweldige actrice!