Komt er een zevende seizoen van Outlander?

Datum: 2021-01-30 17:54:16
2
0
  

Oké, de opnames van het zesde seizoen zijn pas net begonnen. Maar terwijl we vol spanning wachten op de eerste beelden vanaf de set, is het toch goed om al vooruit te kijken naar een eventueel zevende seizoen. Er zijn tot nog toe geen bevestigingen vanuit Starz, de televisieproducent verantwoordelijk voor de toekomst van Outlander. Maar kunnen we die komend jaar wel verwachten? Daar lijkt wel een grote kans op te zijn.

De première van het zesde seizoen zal namelijk nog even op zich laten wachten en zal waarschijnlijk pas in 2022 verschijnen. Want hoewel de opnames in eerste instantie al in mei 2020 zouden beginnen, hebben cast en crew zich deze maand pas in Schotland verzameld om daadwerkelijk te gaan filmen. De coronapandemie zorgde voor een uitzonderlijk lange Droughtlander, die qua inkomsten niet positief zal uitpakken voor Starz. Waar we het als fans eerder elk jaar konden genieten van nieuwe afleveringen, moeten we het nu doen met herhalingen. Iets waarmee Starz niet zo snel nieuwe klanten zal trekken.

Mocht Starz door willen gaan met Outlander, dan zal alles op alles worden gezet om de productie zo snel mogelijk in gang te zetten. Van uitvoerend producenten Maril Davis en Matthew B. Roberts weten we dat de voorbereidingen voor een nieuw seizoen al tijdens een eerder seizoen worden gemaakt. Zo kunnen locaties worden geregeld, kostuums worden gemaakt, decors worden gemaakt en scripts worden geschreven. Het is een lang proces om Outlander te maken.

Om Droughtlander zo kort mogelijk te houden, zullen de producenten dan ook zo snel mogelijk willen beginnen met de voorbereidingen. En dat kan eigenlijk pas gebeuren als Starz hier groen licht voor heeft gegeven en er budget is vrijgemaakt om een zevende seizoen te maken. Momenteel lijkt het er niet op dat Starz een reden heeft om Outlander stop te zetten, vooral niet na het oppakken van Men in Kilts, de televisieserie van Sam Heughan en Graham McTavish over het prachtige Schotland.

Laten we dan ook hopen dat 2021 snel het goede nieuws zal brengen! Ondertussen kunnen we genieten van de beelden die Matthew B. Roberts op zijn Instagram deelt van het prachtige landschap waarin Outlander gefilmd wordt.Reacties

2
0