Kijkcijfers opnieuw hoogste van het seizoen

Datum: 2019-01-24 15:39:09
6
0
  

De nieuwste kijkcijfers van Outlander brachten een leuke verrassing met zich mee. Afgelopen zondag keken namelijk 1.27 miljoen Amerikanen ‘live’ naar de aflevering Providence. De aflevering moest het die avond opnemen tegen twee sportwedstrijden, waardoor de verwachting was dat de kijkcijfers voor deze week weer iets lager zouden uitvallen na de stijging van afgelopen weken. Blijkbaar weten de schrijvers van Outlander zoveel momentum te creëren onder fans, dat steeds meer mensen de aflevering op het moment van uitzending willen zien. Sinds de achtste aflevering, Wilmington, zijn de kijkcijfers namelijk met ruim 35 procent gestegen.

Het is in ieder geval een goed teken voor de opkomende finale van dit weekend. De finale van een seizoen weet door de toegenomen anticipatie gedurende de voorgaande afleveringen altijd veel kijkers te trekken. Hopelijk zullen de kijkcijfers dan een beetje meer in de richting komen van het derde seizoen, wat nog altijd gemiddeld 30 procent meer kijkers wist te trekken. Het kijkcijferrecord staat bijvoorbeeld nog altijd op naam van de aflevering A. Malcolm, waarin natuurlijk de veel geanticipeerde reünie tussen Jamie en Claire te zien was. Naar deze aflevering keken 1.716 miljoen mensen.

Op IMDB weet Providence het met het cijfer van een 9.1 ook iets beter te doen dan zijn voorganger. De aflevering krijgt hiermee dezelfde score als bijvoorbeeld de afleveringen First Wife, The Bakra en Wentworth Prison. Dit is opvallend, aangezien Claire en Jamie slechts één scène te zien waren in deze twaalfde aflevering van het seizoen. Eerdere afleveringen waarin Jamie en Claire nauwelijks te zien waren, kregen online lagere cijfers van fans en critici. Zij misten het hart van het verhaal in deze televisieserie en zaten niet te wachten op meer uitgebreide verhalen van Brianna en Roger. Verschil is dat velen vooral de performance van Richard Rankin als Roger in deze aflevering heel erg waarderen. Zo zegt iemand online:

Ik heb de verhaallijn van sommige afleveringen in het verleden bekritiseerd; dit verhaal was echter geweldig. De boeken zijn nogal omslachtig en ik kan me voorstellen dat het erg moeilijk is om het in te korten en toch het verhaal voor tv te verbeteren. Hoewel het grootste deel van dit verhaal niet in de boeken gebeurde, werd in deze aflevering het acteren van elk personage getoond … Brianna, Steven Bonnet, John Gray, Fergus, Roger, de Priester en de Mohawk-indianen waren allemaal fantastisch. Deze aflevering was een echte tranentrekker. Ik heb genoten van elk deel ervan!

Hopelijk weet de laatste aflevering dit positieve gevoel vast te houden. Nog maar één aflevering te gaan voordat weer een lange periode van Droughtlander begint! En dan zien we toch liever slechts één scène van Jamie en Claire dan helemaal geen, toch?

Bron foto’s: FarFarAway
Reacties

6
0