Het ontwerp van The Fiery Cross

Datum: 2020-02-05 15:08:41
1
0
  

Zoals in al het nieuwe promotiemateriaal te zien is, speelt ‘het vurige kruis’ een belangrijk symbool in het vijfde seizoen van Outlander. En dat is niet heel vreemd, aangezien dit seizoen gebaseerd is op het vijfde boek uit de reeks van Diana Gabaldon met de titel The Fiery Cross. Uitvoerend producent en schrijver Matthew B. Roberts praatte met het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly over de creatie van dit belangrijke element uit dit nieuwste seizoen.Hoe hebben jullie dit ontwerp bedacht?

“We gaven onze productie-ontwerper Jon Gary Steele de opdracht om wel tien verschillende opties te bedenken. We wilden daarbij niet dat het een religieus symbool werd, waardoor al veel verschillende ontwerpen afvallen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook niet aan een simpel kruis gedacht, aangezien dat het sowieso niet zou worden. We hebben veel naar historische tekeningen uit die periode gekeken en bedacht wat zij ongeveer zouden hebben gemaakt.”

“We wilden dat het een Schots symbool was. Dit ontwerp is dan ook niet helemaal uit het niks gekomen. Het is een kruis in een Keltische stijl dat ook in de geschiedenis daadwerkelijk zou zijn gebruikt. En dit uiteindelijke ontwerp is door iedereen collectief gekozen, omdat het, nou heel eerlijk gezegd, er gewoon heel cool uitzag.”


Had Diana Gabaldon nog specifieke gedachten over hoe dit kruis eruit zou moeten zien?

“Nee, niet echt. We hebben het kruis wel iets veranderd ten opzichte van het boek om het voor beeld wat passender te maken. Bij de traditionele verbranding van het kruis, zouden ze het hebben doorweekt met schapenbloed, verbranden en weer uitdoven. Dan zouden ze met het verbrande kruis door de landen trekken om de mensen te laten zien dat het oorlog is. Het verbrande kruis liet de clans zien dat de troepen gemobiliseerd moesten worden.”

“We hebben dat iets aangepast, het is een brandend kruis dat blijft branden. En later in het seizoen gebruiken we het kruis pas. Maar daar wil ik nog niet te veel over verklappen. Onze beslissingen komen wel voort uit de geschiedenis, waarbij we steeds hebben bekeken hoe ze dingen echt deden en of we daarvan de essentie konden bewaren. Ik denk dat dit goed gelukt is.”

Eén ding dat dus in ieder geval zeker is in dit vijfde seizoen, het kruis zal branden!


Bron foto’s: Starz

Reacties

1
0