Het grote huis van de familie Fraser

Datum: 2020-02-19 12:31:08
2
1
  

Tijdens de première waren wij als kijkers te gast bij de bruiloft van Brianna en Roger MacKenzie, die op het grasveld voor het grote huis van de familie Fraser plaatsvond. De enorme grootte van het huis was daarbij niet te missen. Het schattige en idyllische huisje in de bossen heeft dit seizoen plaatsgemaakt voor een gigantisch landhuis dat zeker niet onderdoet voor het pand van tante Jocasta. Jamie Fraser is de afgelopen maanden in ieder geval druk bezig geweest een dak voor zijn familie te creëren, en heeft daarbij behoorlijk uitgepakt!

“Ik zag op Twitter wel wat opmerkingen over de grootte van het huis voorbij komen inderdaad,” zegt uitvoerend producent Matthew B. Roberts in een interview met het Amerikaanse Entertainment Weekly. Deze grootte had echter voornamelijk een praktische reden in het productieproces van de televisieserie. “Als we het huis op ware grootte hadden gebouwd, dan konden de acteurs er wel in, maar pasten de camera’s en crew er niet meer in.”
Volgens Roberts is het dan ook altijd moeilijk om het in de televisieserie net zo te doen als in de boeken, iets waar ze vanuit fans altijd vragen over krijgen. “Dat is al vijf seizoenen het geval en ik denk niet dat daar iets in gaat veranderen,” zegt hij. “We houden ons aan de plot van de boeken, maar we kunnen niet alle individuele scènes naspelen. De lezer van het boek doet eigenlijk de casting, het filmen en de montage. Nu doen wij dat voor hen. En dan krijg je altijd dat ze het zich anders hadden voorgesteld.”

“Toen productie-ontwerper Jon Gary Steele het grote huis in Fraser’s Ridge had ontworpen, dacht ik ook dat het niet was hoe ik het mij had voorgesteld. Maar ik ben er verliefd op geworden. Als je kijkt naar afbeeldingen uit die tijd en hoe huizen er toen uitzagen, dan herken je het. Het huis moet er goed uitzien op camera en heeft tegelijkertijd een functie. Bij elke scène waar je Claire en Jamie in het huis ziet staan, staan er nog 15 mensen tegenover hen met camera’s en geluidsapparatuur. Heel vele mensen. En ik denk dat Gary het met zijn team fantastisch heeft gedaan.”Bron foto’s: FarFarAway en Outlander-online

Reacties

2
1
  


Datum: 2021-03-18 15:09:05
niet moi