First Wife: Zal Nell Hudson dit seizoen van Outlander nog terugkeren?

Datum: 2017-11-14 16:33:45
12
0
  

Hebben we zojuist vaarwel gezegd tegen Nell Hudson en haar rol als Laoghaire in Outlander na de aflevering First Wife?

Jamie Fraser heeft gedurende zijn leven heel wat verkeerde beslissingen gemaakt, maar zijn keuze om met Laoghaire MacKenzie te trouwen steekt daar toch met kop en schouders bovenuit. Zo zullen we bijvoorbeeld nooit vergeten dat de jaloerse Laoghaire twintig jaar geleden Claire probeerde te laten beschuldigen als heks, enkel om er met haar man vandoor te kunnen gaan. Maar wat het vooral een foute beslissing maakte, was het feit dat Jamie niet daadwerkelijk verliefd is op Laoghaire. Hoewel er vroeger wel wat chemie was -want Jamie is geen heilige zoals hij dat zelf ook toegaf- zoekt Jamie na zijn terugkeer van Helwater vooral naar een manier om zichzelf weer een doel te geven en een emotionele leegte in zichzelf te kunnen vullen. Al snel beseft Jamie zich dat hij een fout heeft begaan, waarna hij een leven voor zichzelf start als printer in Edinburgh. En wanneer Claire zich dan eindelijk weer bij zijn leven voegt, is Laoghaire volledig verleden tijd.

Gedurende de afgelopen seizoenen heeft Laoghaire zich niet bepaald populair gemaakt, zo weet ook Nell Hudson die de rol op zich neemt. Toch voelt ze veel sympathie voor haar personage: “Ze is een alleenstaande moeder, die haar kinderen probeert op te voeden in het 18e-eeuwse Schotland. En het is haar behoorlijk goed gelukt twee geweldige dochters op te voeden. Daarbij heeft ze ook de fysieke nalatenschap van Marsali, die in veel van de boeken nog terugkomt. Ze is echt een geweldig personage, echt een product van Laoghaire. Je zult nooit kunnen vergeten waar Marsali vandaan kwam.”

In een interview met Yahoo vertelt de actrice hoe het was om weer een keer samen te werken met Caitriona Balfe en Sam Heughan in die hartverscheurende scènes: “Het was zwaar, want het was een emotioneel beladen scène.” Hoewel de drie normaal gesproken grapjes maken tussen de opnames door, was de sfeer nu meer gespannen om het verhaal geloofwaardig te kunnen brengen. “Cait en Sam zijn heel hartelijk en tussen de takes in is het heel normaal en krijgen we de kans om weer even bij te kletsen,” vertelt Hudson. “Maar we hebben afgesproken dat we tijdens de sequentie niet zouden lachen en praten om het verhaal in tact te houden.” De scène werd zelfs zo intens dat Hudson achteraf het gevoel kreeg haar excuses te moeten aanbieden: “Na die scène had ik echt het gevoel van, ‘Oh jee, is alles oké?’ Het is een verhit moment dat heel diep gaat. Het is verschrikkelijk eigenlijk, helemaal omdat Cait en ik buiten het beeld om heel goed met elkaar kunnen opschieten.”

In de confrontatie met Claire stelt Laoghaire dat Jamie eindelijk van haar is, zij is met hem getrouwd. Jamie vertelt echter later aan Claire dat het huwelijk niet zoveel voorstelde, hij deed het vooral voor de dochters van Laoghaire. Geloofde zij wel echt in het huwelijk? Volgens Hudson houdt ook zij het huwelijk nu enkel in stand voor haar kinderen:

Ze is veel, maar absoluut niet dom. Ik denk dat ze weet dat het niet werkt, en dat is waarschijnlijk behoorlijk pijnlijk voor haar. Ze is zo dichtbij hetgeen dat ze altijd al heeft gewild, maar het is niet zoals ze dacht dat het zou zijn. Het is een soort slechte versie van haar droomleven, maar goed genoeg om er toch mee door te willen gaan. Ze weet dat hij niet echt van haar houdt, maar ze probeert het allemaal in stand te houden.

Hoewel de meeste fans haar liever zullen gaan dan komen, heeft Hudson zelf vooral positieve reacties gekregen over haar rol: “Ik ben niet iemand die op social media gaat lezen wat mensen allemaal schrijven, omdat je daar helemaal gek van zou worden! Maar mensen die ik op conventies heb gesproken, waren altijd heel vriendelijk en waren goed in staat het personage van mijzelf te scheiden. Dus alles gaat prima!” Gelukkig voor Hudson vindt ze het niet erg om een beetje de slechterik te spelen. “Ze is in ieder geval niet saai, toch?” stelt Hudson.


Nu Jamie en Claire op weg zijn naar Jamaica, lijkt het erop dat Jamie zijn tweede huwelijk nu volledig achter zich heeft gelaten. Het zou dan ook niet raar zijn als we Laoghaire niet meer terug zullen zien dit seizoen, maar ook komende seizoenen. Vooral na de confrontatie met Jamie heeft Laoghaire eigenlijk nauwelijks nog een rol van betekenis in de boeken van Diana Gabaldon. Jamie is haar enkel alimentatie verschuldigd voor de twee dochters, waardoor Laoghaire steeds verder naar de achtergrond verdwijnt. -Dan moet hij in ieder geval nog wel eerst het geld verzamelen om deze te kunnen betalen.

Het is natuurlijk nooit helemaal zeker wat er in de toekomst van de serie met een personage gebeurt, kijk bijvoorbeeld naar Murtagh, die momenteel rondzwerft in Amerika. Misschien wordt Laoghaire nog een keer door de schrijvers ingezet om Claire en Jamie nog dichter bij elkaar te brengen of brengt ze haar dochter tot inzicht. Het is namelijk in Marsali, Lauren Lyle, dat we de komende seizoenen een nieuwe Laoghaire terugzien. Zelf mag Hudson nog niets zeggen over haar toekomst als Laoghaire in Outlander.

Reacties

12
0