Eerste titels afleveringen Outlander seizoen 6 bekend

Datum: 2021-06-30 16:18:33
5
0
  

Claire en Jamie Fraser keren begin 2022 terug naar onze schermen voor meer episch drama in een achtdelig seizoen van Outlander. Met de huidige restricties door de coronapandemie heeft de productie namelijk besloten het zesde seizoen te beperken tot slechts acht afleveringen, met een extra lang zevende seizoen als vervolg. Volgens showrunner Matthew B. Roberts hoeven we als fans echter niet bang te zijn dat we nu te veel van de avonturen van Jamie en Claire moeten missen. “We zijn erg verheugd de montageruimte in te gaan en aan de afleveringen te werken om de fans weer een stap dichter bij de hereniging met de familie Fraser op Fraser’s Ridge te brengen,” vertelt hij in een interview met Entertainment Weekly. “Het filmen in 2021 heeft een ongekende reeks uitdagingen opgeleverd die ons hebben geleid tot de beslissing het seizoen in te korten en fans zo snel mogelijk het meest levendige en dynamische seizoen te bieden. Maak je maar geen zorgen.”

Aflevering 1: Echoes
Roberts is als schrijver in ieder geval verantwoordelijk voor het script van de eerste aflevering, Echoes. De titel verwijst naar het feit dat alle personages in deze aflevering vrede moeten leren krijgen met iets dat in het verleden is gebeurd. Zo zal Claire een manier moeten vinden om haar recente ontvoering mentaal een plek te kunnen geven en door te gaan met het leven op de Ridge. Volgens Roberts helpt het verwerken van deze gebeurtenissen het verhaal weer op gang te brengen en de personages vooruit te laten kijken. Want met een Amerikaanse Revolutie in het vooruitzicht, staat de familie Fraser nog heel wat te wachten.Hoewel er officieel nog geen verdere titels van afleveringen zijn vrijgegeven, zijn verschillende titels al wel terug te vinden op de website van de Writers Guild of America West. Waarschijnlijk zijn deze titels nog onder voorbehoud en kunnen deze tijdens de post-productie nog veranderd worden, als een andere titel beter van toepassing blijkt. En hoewel de titels vaak een cryptische omschrijving geven van de gebeurtenissen, geeft het ons al wel een beeld van hoe het nieuwe seizoen opgebouwd zal worden.

Aflevering 2: Allegiance
De tweede aflevering is getiteld Allegiance en is geschreven door Steve Kornacki en Alyson Evans. Deze schrijvers waren in het vijfde seizoen samen verantwoordelijk voor het script van de aflevering Perpetual Adoration, waarin de politieke onrust rondom de Regulators centraal staat. Ook in deze aflevering lijkt het erop dat politiek een grote rol zal spelen. Met het ondertekenen van het contract om een vesting op Fraser’s Ridge te starten, staat Jamie Fraser voor alsnog aan de verliezende kant van de geschiedenis. Met de kennis van wat hen de komende jaren te wachten staat in de Amerikaanse Revolutie, weet Jamie dat hij zijn loyaliteit aan de Britse autoriteit los zal moeten laten.

Ondertussen groeit ook onder de inwoners van Fraser’s Ridge het sentiment van de rebellen. Hoewel Jamie de afgelopen jaren onder zijn leiding een gemeenschap probeerde op te richten, zullen verschillende leden uit die gemeenschap zich nu tegen elkaar richten. Lukt het Jamie hier zonder al te veel kleerscheuren opnieuw de leiding te nemen en de winnende kant van de geschiedenis te kiezen?Aflevering 3: Temperance
De derde aflevering is getiteld Temperance en is geschreven door Shaina Fewell. Eerder schreef zij het script voor de afleveringen Monsters and Heroes (seizoen 5), If Not For Hope (seizoen 4) en Blood of My Blood (seizoen 4). Opvallend aan deze afleveringen zijn met de relaties die in deze aflevering centraal staan en versterkt worden. In de aflevering If Not For Hope is het bijvoorbeeld de band tussen Brianna en Lord John en in de aflevering Blood of My Blood de band tussen Jamie en William, maar ook die van Claire en Lord John. En in de aflevering Monsters en Heroes wordt de band tussen Roger en Jamie tot nieuwe hoogten gebracht als Jamie door een giftige slang gebeten wordt en Roger de enige is die hem op dat moment kan redden.

Temperance betekent in het Nederlands matigheid en onthouding, woorden die bijvoorbeeld voor iemand in de rol als priester kunnen worden gebruikt. Fans die de boeken hebben gelezen, weten dat dit thema een belangrijke rol zal spelen in het leven van één van de personages. Een hint hiervoor werd door Richard Rankin al gegeven op zijn Instagram.Aflevering 6: The World Turned Upside Down
Een andere titel die op de website is vrijgegeven, is die voor de zesde aflevering. The World Turned Upside Down, geschreven door Toni Graphia, is de letterlijke titel van het tachtigste hoofdstuk uit het zesde boek van Diana Gabaldon. De wereld komt daarin op zijn kop te staan als Malva Christie een wel heel opmerkelijke uitspraak doet. Eén die zeker niet zonder gevolgen komt en zeer schadelijk blijkt voor het leven van Jamie en Claire op de Ridge.

Voor mij was dit persoonlijk één van de betere plotwendingen uit het boek, A Breath of Snow and Ashes. En met de zwaarte van deze gebeurtenissen, is het niet vreemd dat het script in handen is van een oude bekende. Zo heeft Graphia onder andere het script voor The Devil’s Mark (seizoen 1), Dragonfly in Amber (seizoen 2) en The Birds and The Bees (seizoen 4) geschreven. Stuk voor stuk fantastische afleveringen waarin ook steeds belangrijke wendingen in de plot centraal staan.


Bron foto’s: Starz

Reacties

5
0