Eerste synopsis Outlander seizoen 6

Datum: 2021-02-17 10:41:13
3
0
  


Yes, yes, yes! Dit zijn altijd de leuke en spannende momenten van Droughtlander. Oké, we moeten het nu nog doen met eindeloze herhalingen van eerdere seizoenen, maar tegelijkertijd kunnen we vast wegdromen bij de verhalen die nog verteld gaan worden. En daarin hebben we nu een nieuwe stap mogen zetten. De eerste synopsis van het zesde seizoen is bekend gemaakt!

Met de video waarin Starz officieel bevestigde dat de productie van het zesde seizoen was begonnen, is namelijk ook een synopsis vrijgegeven. Dit is een korte samenvatting van het nieuwe seizoen, waarin duidelijk wordt wat de belangrijkste thema’s zullen zijn. Het is natuurlijk heel beknopt om zo weinig mogelijk spoilers weer te geven, maar tegelijkertijd nieuwsgierigheid te kweken. Daarbij is het een eerste versie, wat wil zeggen dat de synopsis gedurende de opnames nog iets kan veranderen. Al zullen de grootste lijnen blijven staan en zal het meer gaan om de woordkeuze in de beschrijving van de verhaallijn. Sommige woorden maken het misschien iets meer smeuïg, terwijl het nu meer zakelijk blijft.

De synopsis vertelt dus het verhaal van het hele seizoen, wat net als vorig seizoen verdeeld zal worden over twaalf afleveringen. Het seizoen is gebaseerd op het zesde boek in de reeks van Diana Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes. Duidelijk wordt in ieder geval dat Claire en Jamie het dit seizoen opnieuw moeilijk zullen krijgen. Dit keer niet eens door bedreigingen van buitenaf, maar door conflicten binnen de gemeenschap. Is Fraser’s Ridge nog een veilige plek om te wonen?


Bron foto’s: Starz

De laatste keer dat we Claire en Jamie zagen, was Claire net ontsnapt aan een gewelddadige ontmoeting met Lionel Brown. Samen konden ze terugkeren naar Fraser’s Ridge, waar ze binnen de dreiging van de Amerikaanse Revolutie moeten kiezen wat het beste is voor hun gezin.

In het zesde seizoen van Outlander wordt de strijd van Claire en Jamie voortgezet. Om de mensen van wie ze houden te beschermen, zullen ze zich door de beproevingen van het leven in het koloniaal Amerika moeten navigeren. Het vestigen van een thuis in de Nieuwe Wereld is geenszins een gemakkelijke taak, vooral niet in het ruige achterland van North Carolina en -misschien wel het meest significant- tijdens een periode van dramatische politieke onrust. De Fraser’s streven ernaar om de vrede te bewaren en te bloeien als een samenleving die -zoals Claire maar al te goed weet- onbewust op weg is naar de revolutie.

Tegen deze achtergrond, de geboorte van een nieuw Amerika, hebben Claire en Jamie samen een huis gebouwd in Fraser’s Ridge. Ze moeten nu dit huis, dat gevestigd is op het land dat hun door de Kroon is verleend, niet alleen verdedigen tegen externe krachten, maar ook tegen de toenemende strijd en conflicten in de gemeenschap waarvoor zij zorgen. Voor de familie Fraser is hun ‘thuis’ meer dan de plek waar ze leven. Het is de plek waar zij de basis leggen voor de rest van hun leven. Maar wat gebeurt er als disharmonie en verdeeldheid onder de bewoners ontstaat in het huis dat je hebt gecreëerd? Wat als je een buitenstaander of ‘Outlander’ wordt in je eigen huis?


Reacties

3
0