Eerste blik achter de schermen bij Outlander seizoen 6

Datum: 2021-04-30 15:25:03
2
0
  

In deze tijden van Droughtlander moeten we onszelf maar proberen te vermaken. En als daar dan ook nog eens een pandemie bij komt kijken, wordt het wel heel lastig om het dagelijks leven soms een beetje op te fleuren. Gelukkig lijkt de productie van Outlander zich daar heel erg van bewust te zijn. Na de officiële bekendmaking van een zevende seizoen, een inkijkje in het leven van de familie Christie en behind-the-scenes beelden van de start van het zesde seizoen, zijn er nu opnieuw beelden van de set vrijgegeven. Dit keer geeft Starz ons een eerste blik achter de schermen bij de opnames van het zesde seizoen!

Alle acteurs lijken in ieder geval heel erg blij weer aan de slag te kunnen gaan. Na bijna een jaar uitstel in verband met het coronavirus heeft de productie van Outlander vanuit de autoriteiten in Schotland het groene licht gekregen met de opnames van het zesde seizoen van start te gaan. Het is dan ook goed voor te stellen dat de acteurs na maanden thuiszitten erg blij zijn hun beroep weer uit te kunnen oefenen en elkaar weer in het echt te kunnen zien. En waar ze het meest naar uitkijken? Alle nieuwe dingen. De nieuwe mensen in Fraser’s Ridge, nieuwe relaties en dus nieuwe mogelijkheden voor drama.In de nieuwe beelden zien we in ieder geval al een heleboel bekende en nieuwe gezichten voorbij komen. Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton en Richard Rankin passeren de revue, maar ook Lauren Lyle, César Domboy en John Bell zijn terug voor een zesde seizoen. Daarnaast zien we de nieuwe gezichten van de familie Christie al meerdere malen passeren. Zal deze familie inderdaad een grote invloed gaan hebben op de verhaallijn van dit zesde seizoen? Met het verhaal van Stephen Bonnet afgesloten is het voor de schrijvers van de televisieserie immers zoeken naar nieuwe manieren om conflict te veroorzaken.Volgens Caitriona Balfe probeert iedereen dit seizoen zich vooral comfortabel te voelen als inwoner van Fraser’s Ridge. En de één lukt dit iets beter dan de ander. Vooral als in de aanloop naar de Amerikaans Revolutie steeds meer onrust onder de mensen ontstaat. Het is volgens Balfe dan ook echt een opwindend nieuw seizoen.

Hoewel de productie al in volle gang is, ligt een premièredatum waarschijnlijk nog een eind in de toekomst. Met een productieperiode van ongeveer negen maanden en een post-productie van drie maanden, ligt het in de verwachting dat het nieuwe seizoen van Outlander pas in 2022 in première zal gaan. Tot die tijd zullen we ons in ieder geval ook kunnen vermaken met een officiële Outlander Podcast, waarin showrunner Matthew B. Roberts met verschillende gasten zal praten over de productie van Outlander. Zo zal in ieder geval uitvoerend producent Maril Davis aanschuiven om te praten over het productieproces van Outlander. We weten bijvoorbeeld dat er in elke aflevering heel veel werk gaat zitten, maar dat zal helemaal binnen deze coronapandemie het geval zijn.

Eerder had Roberts al een wekelijkse podcast over de afleveringen van seizoen vier en vijf van Outlander, waarin hij vertelde over de gang van zaken achter de schermen, de thema’s in een aflevering en keuzes in het adaptatieproces van boek naar televisieserie. Zeker een aanrader als je meer wilt weten of het hele productieproces van Outlander! Het is nog niet bekend wanneer de officiële Droughtlander Podcast van start zal gaan.
Reacties

2
0