Een terugkeer naar Lallybroch en een flashback naar de toekomst?

Datum: 2020-02-04 13:17:17
1
0
  

Met nog iets meer dan 2 weken te gaan tot de officiële première van het vijfde seizoen van Outlander, valt er nog heel wat te speculeren over de komende verhaallijnen. Tot nog toe is er helemaal niets vrijgegeven over de inhoud van de twaalf afleveringen, geen titels, geen synopsis.. Willen we weten waar de opnames hebben plaatsgevonden en welke plekken we te zien zullen krijgen, zijn we voor een deel afhankelijk van de foto’s die tijdens het productieproces door fans ter plekke gemaakt zijn. En die leveren wat interessante beelden op.

Zo werd Caitriona Balfe halverwege de maand juli gespot in Paisley, een plaats in Schotland vlakbij Glasgow. Meerdere straten werden voor één dag afgesloten om een setting in de jaren ’60 te creëren. Het lijkt er dan ook op dat we komend seizoen in ieder geval een flashback naar de toekomst zullen krijgen, waar we Claire (toen Randall) zien rijden en rondlopen door de stad. Het zou hierbij gaan om een scène met alleen Claire, aangezien Sophie Skelton en Tobias Menzies beiden niet zijn gespot op de set.Aanwezige fans in Paisley speculeren dat het hierbij gaat om een herdenkingsdienst die Claire bijwoont. Zo waren bij de scènes ook een priester en een non betrokken. De opnames vonden daarbij plaats buiten de Thomas Coats Memorial Baptist Church. Het is wel nog de vraag als welke locatie Paisley ingezet wordt. Claire lijkt dezelfde kleding aan te hebben als tijdens haar bezoek aan Schotland met Brianna, waarbij ze een bezoek bracht aan de locaties uit haar herinneringen. Is dit een andere locatie die zij toen heeft bezocht? Heeft ze in de kerk een kaarsje aangestoken voor de ziel van Jamie Fraser?

Of gaat het hierbij om een locatie in Boston? Dat is lastig zeggen, aangezien dit seizoen Schotland opnieuw dienst doet als Amerika. Wat denken jullie dat Claire in deze kerk ging doen? En geeft deze flashback ook weer de mogelijkheid aan Tobias Menzies om terug te keren als Frank? De scène zal in ieder geval slechts enkele minuten van de serie bedragen, aangezien de opnames binnen een dag gedaan zijn.
En dan was er dit seizoen nog een andere opvallende opnamelocatie, namelijk Midhope Castle, a.k.a. Lallybroch. Altans, dat was eerst het geval. Maar ook hier zijn wat vreemde speculaties over.. Op 26 augustus zou het kasteel namelijk gesloten zijn voor tours, aangezien er opnames zouden plaatsvinden voor het vijfde seizoen van Outlander. Deze tours konden die dag uiteindelijk toch doorgaan, aangezien de opnames voor dat moment opgeschort werden naar een ander moment in de toekomst. En de reden daarvoor? Gezichtshaar… Jazeker, dat stond in het officiële bericht vanuit Midhope Castle en reisorganisaties.

Zo schrijft het bericht: “De geplande opnames dit weekend zijn voorlopig opgeschort naar de nabije toekomst. Het probleem lijkt bij een acteur te liggen die bij een andere productie een baard heeft laten staan. Dit past niet bij de verhaallijn van Outlander, waardoor de producenten hebben besloten deze scènes te verwijderen uit het vijfde seizoen.”Fans speculeren dat het hierbij gaat om acteur Steven Cree. Als Ian Murray is hij naast zijn vele familieleden één van de hoofdbewoners van Lallybroch. Op de Highlanders Conventie werd Cree namelijk eerder al gespot met een baard. Blijkbaar was die baard belangrijk voor zijn rol in een andere productie, dat het niet mogelijk was om zonder baard de opnames voor Outlander te doen. In de 18-eeuw werd het echter als onhygiënisch gezien om een baard te hebben, waardoor het niet zou passen binnen de huidige verhaallijnen. Eerder zagen we namelijk ook al Roger zijn geliefde baard verliezen.

Opnames zouden vervolgens de eerste week van september plaats hebben gevonden in Midhope Castle, maar of die daadwerkelijk door zijn gegaan is de vraag. Door fans werd op Twitter gespeculeerd dat ook Caitriona Balfe en Sam Heughan hier opnames zouden hebben, al lijkt dit wel erg ver van het boek The Fiery Cross af te staan.

Het zou hierbij natuurlijk kunnen gaan om een flashback, of zouden Claire en Jamie komend seizoen daadwerkelijk weer terugkeren naar Schotland? Met hun vestiging in Fraser’s Ridge lijkt die kans in de nabije toekomst echter heel klein te zijn. Of worden de spanningen van de Amerikaanse burgeroorlog hen al snel te veel? We wachten het af!

Reacties

1
0