Een onverwacht afscheid van Lord John Grey

Datum: 2020-05-07 13:28:56
3
1
  

Een onschuldig bericht op Instagram van acteur David Berry, lijkt uiteindelijk belangrijker dan gedacht. Zonder dat we ons hiervan bewust waren, hebben we afgelopen aflevering namelijk afscheid genomen van het personage Lord John Grey. Terwijl de hele aflevering draaide om het afscheid van Brianna en Roger en hun reis naar de toekomst, is het Lord John Grey die we niet meer terug zullen zien. Op Instagram maakte de Australische acteur namelijk bekend met tranen afscheid te hebben genomen van Outlander. Nu kun je misschien denken dat het enkel om dit seizoen gaat en we Grey simpelweg in de finale van het vijfde seizoen niet meer terug zullen zien. Maar nee… Na verder doorvragen werd duidelijk: David Berry heeft in de toekomst geen afleveringen van Outlander meer op de planning staan.

Het is een behoorlijke shock, aangezien boeklezers weten dat Lord John Grey ook in de komende boeken van Diana Gabaldon nog een grote rol speelt. Zijn aankondiging samen met Ulysses te vertrekken naar Helwater in Engeland, betekent echter dus dat we hem in het zesde seizoen niet meer terug gaan zien. Na het afscheid van Murtagh en Stephen Bonnet, hebben we blijkbaar ook afscheid genomen van Lord John Grey. Een man die eigenlijk al vanaf het eerste seizoen een leven speelt in het leven van Claire en Jamie toen hij Jamie nog probeerde te vermoorden.
De vraag is alleen of dit afscheid ook definitief is. Momenteel heeft Starz enkel nog de goedkeuring gegeven voor een zesde seizoen. En hoewel Outlander een soort paradepaardje in televisiecontent is geworden van Starz, is het nog onzeker of de productie na het zesde seizoen verder gaat. Ook Sam Heughan en Caitriona Balfe staan momenteel enkel getekend voor een zesde seizoen. De CEO van Starz is in de afgelopen jaren al enkele keren gewisseld, waarmee ook elke keer van strategie werd veranderd. Waar de focus in eerste instantie nog lag op originele content, ligt het nu met name op het verspreiden van bestaande content via nieuwe distributieplatformen.

Geld speelt hierin de belangrijkste rol. Zolang er veel geld met een televisieserie te verdienen valt, zal een producent niet zo snel willen stoppen. Het is pas als een productie te veel geld kost en te weinig kijkers oplevert, de hele productie wordt geannuleerd. En nu het vijfde seizoen al zo ver in het zesde boek van de reeks van Diana Gabaldon is gedoken, wordt het toch een beetje spannend. Zouden de producenten een versnelde afloop van het verhaal willen vertellen?

Dat er nu geen nieuwe afleveringen gepland staan voor Berry, zou kunnen betekenen dat hij in een eventueel zevende seizoen gewoon weer terug zou kunnen keren. En dat zou toch wel heel fijn zijn voor verhaallijnen die nog moeten volgen. Hopelijk heeft de acteur tegen die tijd geen andere verplichtingen staan die hem voorkomen om in Outlander terug te keren. Het zou toch zonde zijn als we niet meer van onze Lord John Grey kunnen genieten?


Bron foto’s: FarFarAway

Reacties

3
1
  


Marlies
Datum: 2020-07-06 12:47:33
Dat zou zeker jammer zijn. Ik had het zo niet meegekregen eerlijk gezegd.

Jammer want LJG is een mooi personage.