Ed Speleers kijkt vooruit naar de toekomst van Stephen Bonnet

Datum: 2018-12-21 19:33:34
0
0
  

Aan het begin van dit seizoen van Outlander maakten we kennis met Stephen Bonnet, een charmante man die met behulp van Jamie en Claire wist te ontsnappen aan de galg. Hoewel hij hen bij afscheid nog waarschuwde voor dieven in de wildernis, beseften Jamie en Claire niet direct dat hij daarmee zichzelf bedoelde. Aan het eind van de aflevering werden de twee gewelddadig beroofd van hun meest waardevolle bezittingen, waaronder Jamie’s trouwring.

Natuurlijk was dit nog niet het einde van Bonnet. Zoals boeklezers ook weten zal deze psychopaat het leven van de familie Fraser nog vele jaren moeilijk maken. Zo zagen we in de nieuwste aflevering Down the Rabbit Hole Stephen Bonnet in zijn rol als kapitein van de Gloriana. Met zijn muntje blijkt hij meedogenloos te zijn tegenover de passagiers op zijn schip. Passagiers die ziek zijn worden overboord gegooid en ook Roger moet een weddenschap afleggen om zijn eigen leven te redden. Helaas heeft Roger nog een hele reis voor de boeg voordat hij eindelijk in Wilmington de haven zal aandoen.“Het is de eerste keer dat we Roger in zijn eentje zien,” vertelt Richard Rankin in een interview met SYFY Wire. “En dat is geweldig, want eerder zagen we hem enkel met Claire en Brianna. En hij gedraagt zich op een specifieke manier met hen. Met Brianna laat hij heel erg zijn hart leiden, maar met Claire denkt hij meer met zijn hoofd, hij spreekt met haar meer op academisch niveau. Maar met Stephen Bonnet wordt hij met iets totaal nieuws geconfronteerd.”

Volgens Richard is Roger een persoon met duidelijke normen en waarden, die hij met overtuiging laat zien. “Hij wil niemand pijn zien lijden of verkeerd behandeld zien worden,” gaat Rankin verder. “Als hij iemand in de problemen ziet, zal hij alles doen wat binnen zijn macht ligt om te helpen. Dat is een kant van Roger dat zich verder zal ontwikkelen. Hij heeft zich nooit in deze situatie bevonden, maar hij heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.”

De nieuwste aflevering vormde wel een behoorlijke uitdaging voor de jonge Schot. “Ik was na die dag echt helemaal kapot. Gelukkig mocht ik samen spelen met Ed Speleers en er is een fantastische chemie tussen Roger en Bonnet. Misschien een beetje vreemd om het zo te noemen, maar het is waar. Er gebeurt veel, het is vreselijk dat het meisje van boord wordt gegooid. Dat is echt weerzinwekkend.”

En daar blijft het niet bij. Nu de ontmoeting tussen Stephen en Brianna (die ook onderweg is naar Wilmington) steeds dichterbij komt, weten fans welke specifieke scène daarmee op handen is. Tot nu toe hebben we voornamelijk nog gezien hoe het Jamie en Claire vergaat in The New World, maar net zoals in de aflevering Down the Rabbit Hole zal de focus steeds meer op Brianna en Roger gaan liggen. Brianna zal namelijk nog heel wat moeten doorstaan voordat ze uiteindelijk haar vader en moeder in North Carolina heeft gevonden. En één van die gebeurtenissen is de ontmoeting met smokkelaar, piraat en psychopaat Stephen Bonnet (Ed Speleers).

Het is de vraag of Stephen ook de kwaliteiten bezit om uiteindelijk goed gedrag te vertonen. “Ik wil nog niet te veel zeggen over volgend jaar, maar ik denk dat dit erg belangrijk is,” vertelt Ed Speleers. “Kunnen mensen veranderen? En ik weet het niet. Misschien met wat creativiteit, maar ik denk dat het dan alsnog moeilijk zal zijn met zijn psyche en de manier waarop dit gedrag helemaal ingebouwd is. Ik denk dat hij best de capaciteit bezit om iets aardigs te doen, maar hij zal dat nog steeds enkel doen als het hemzelf goed uitkomt.”

Op de vraag of hij ook volgend seizoen te zien is, wil de acteur nog geen antwoord geven. Wel geeft Speleers aan in ieder geval open te staan voor een uitnodiging: “Ik zou zo meedoen als het me gevraagd wordt. Het is een leuk team en het is een geweldig personage om te spelen, dus ik zou zo willen terugkomen.”

Bron foto’s: FarFarAway & Starz
Reacties

0
0