Dubbel feest: Outlander seizoen 5 heeft 2 bruiloften!

Datum: 2020-02-05 15:08:51
0
0
  

Het gerucht ging al een tijdje de ronde, dit vijfde seizoen van Outlander zouden we meerdere bruiloften te zien krijgen. Dat is niet al te vreemd, aangezien in het boek van Diana Gabaldon waarop dit seizoen gebaseerd is, The Fiery Cross, ook verschillende bruiloften aan bod komen. De vraag was alleen nog, van wie zijn deze bruiloften? In een interview met Radio Times heeft kostuumontwerpster Trisha Biggar onthuld dat één daarvan in ieder geval het huwelijk tussen Roger en Brianna is. Biggar durfde daarbij zelfs het tipje van de sluier op te lichten: Hoe ziet Brianna’s trouwjurk eruit?

“Het huwelijk wordt buiten voltrokken bij Fraser’s Ridge,” vertelt Biggar. “Daarom was het belangrijk dat de vorm en kleur van de jurk de hele dag mooi bleven, zowel tijdens daglicht als ’s avonds.” De kostuumontwerpster onthult daarbij dat de jurk in de show door Caitriona is gemaakt en de stof verzorgd wordt door tante Jocasta. Al zal Phaedre het wellicht lastig hebben gevonden om zelf niet aan de slag te mogen voor dit prachtwerk.

De jurk is crèmekleurig en is prachtig naast Brianna’s haarkleur. De rok is gedrapeerd in wat we een polonaise noemen, dus dat is een soort grote rok die over andere langen heen wordt gedrapeerd. Als de rok dan iets omhoog gaat, worden de lagen eronder zichtbaar, die iets weg hebben van een Tartan. Die toespeling naar de Schotse cultuur kunnen we zien wanneer ze danst.”
Als nieuwe kostuumontwerpster bij Outlander, kreeg Trisha direct de uitdaging twee bruidsjurken te maken. “Er is inderdaad een tweede bruiloft…” vertelt ze. “Er gebeuren heel wat interessante dingen. Brianna heeft een schitterende jurk en er is zeker veel om naar uit te kijken. Maar er is inderdaad een tweede jurk.”

De enige vraag die overblijft, is van wie deze tweede jurk dan precies is? Zijn het toch tante Jocasta en Murtagh? Of blijkt deze relatie te gevaarlijk nu Murtagh als rebellenleider gezocht wordt door de autoriteiten? Is het wellicht een bruiloft tussen Jocasta en Duncan Innes, zoals in de boeken van Diana Gabaldon het geval is? In de nieuwste trailer van het vijfde seizoen van Outlander, krijgen we al een kleine preview van deze chique bedoeling. Het lijkt erop dat Jocasta in ieder geval uitpakt met heel wat pracht en praal op River Run. Deze bruiloft ziet er heel anders uit dan de bruiloft van Roger en Brianna met lintjes in de bomen en bankjes op het gras. Dan lijkt het wel duidelijk van wie deze bruiloft precies is! Claire en Jamie stralen in ieder geval van geluk om het huwelijk van hun dochter.


Bron foto’s: Starz

Reacties

0
0