De trouwfoto’s van Brianna en Roger zijn hier!

Datum: 2020-02-12 15:54:50
0
0
  

Vorige week wist de nieuwe kostuumontwerpster van dit seizoen, Trisha Biggar, al te verklappen dat we in het vijfde seizoen van Outlander in ieder geval één feest kunnen vieren: de bruiloft van Brianna en Roger. Biggar vertelde over de vele details in de jurk van Brianna, maar een beeld daarvan hadden we nog niet. Tot Vogue deze week het trouwalbum van Brianna en Roger publiceerde! En dus kunnen we in ieder geval al genieten van deze prachtige plaatjes. En volgens de cast zullen er in ieder geval tranen gaan vloeien in deze eerste aflevering van Outlander.

“De bruiloft is een prachtige aflevering,” vertelt Caitriona Balfe aan Vogue. “Ik denk dat Claire door een heel emotioneel proces gaat. Toen ze Brianna achterliet in de 20e-eeuw, had ze nooit gedacht een moment als dit mee te kunnen maken. Ze had dit soort momenten juist opgeofferd om terug te kunnen gaan naar Jamie.” Van Claire krijgt het bruidspaar dan ook in ieder geval haar zegen:

Ze houdt van Roger en vindt dat ze goed bij elkaar passen. Het is een heel speciaal moment voor Claire om Brianna zo gelukkig te zien. Vooral na wat haar het vorig seizoen allemaal is gebeurd. Het is fijn om haar en Roger samen te zien om dit nieuwe leven samen te starten.”
Na alle hectiek die de Fraser’s hebben meegemaakt, lijkt een moment van kalmte te zijn aangekomen. Ze hebben een nieuw huis gebouwd in Fraser’s Ridge en zijn er klaar voor om hiervan met hun gehele familie te kunnen genieten. De bruiloft is dan ook direct een aangelegenheid voor de hele familie. We zien hoe Claire haar dochter helpt met aankleden op de ochtend van de bruiloft. De jurk is ook gemaakt door Claire, van tweedehands stoffen die door tante Jocasta geleverd zijn.

“We laten duidelijk zien dat het een oude jurk van tante Jocasta is,” vertelt Sophie Skelton. “Hij is tweedehands, wat wel schattig is. We hebben hem daarna nog een beetje aangepast aan de sfeer van de jaren ’60 en ’70. Het is in ieder geval geen traditionele trouwjurk. De jurk heeft ook een kraag, die vaak werd gedragen bij een korset. Maar als er gedanst en gefeest wordt, gaat deze kraag eraf en voelt ze zich wat meer vrij.” Daarbij draagt Brianna ook de parelketting die in de familie is doorgegeven vanaf Jamie’s moeder Ellen.

En met de bruiloft is er dan eindelijk het moment waar Roger zo lang op heeft moeten wachten. Het moment waarop hij Brianna officieel zijn vrouw kan noemen. Zo vertelt Richard Rankin:

De bruiloft was voor zowel de boeken als voor ons een bijzonder moment. Sophie en ik spelen deze relatie inmiddels al een tijdje. Een relatie waarin Brianna en Roger een flinke reis door de tijd hebben gemaakt en vervolgens gescheiden van elkaar zijn geweest. Ze hebben veel drama en conflicten doorstaan. Dus om ze eindelijk op deze dag te zien, maakt veel goed. Ze komen eindelijk samen tot iets waarvan het publiek zeker zal kunnen genieten. Nu begint het pas echt en zijn ze echt samen.

Maar natuurlijk duurt dit moment van rustige gelukzaligheid niet al te lang. De eerste aflevering van het vijfde seizoen, The Fiery Cross, kijkt terug naar de bruiloft van Claire en Jamie in het eerste seizoen, waarbij vergelijkingen worden getrokken met het huwelijk tussen Brianna en Roger. We zien de rauwe emoties van de personages en de intimiteit tot en met het moment van de consumptie van het huwelijk. Maar al snel daarna maakt het verhaal een kanteling naar de donkere wolken die zich boven Fraser’s Ridge beginnen te vormen.

Direct na de bruiloft gaan we over naar de Gathering, een evenement waarop alle clans bij elkaar worden geroepen. Het is op deze bijeenkomst dat de dreigende Amerikaanse Revolutie duidelijk wordt, opnieuw ligt oorlog in het vooruitzicht. De clans verzamelen zich rondom het kruis en maken zich klaar om zich te bewapenen. En nu Roger officieel de schoonzoon is van Jamie, zal ook hij zijn eigen verantwoordelijkheden hebben binnen deze komende oorlog. Geniet dus zolang het kan!


Bron foto’s: Vogue

Reacties

0
0