Corona testcentrum bij de studio’s van Outlander

Datum: 2021-01-22 13:00:29
0
0
  

Met een productie die eigenlijk al in het voorjaar van 2020 zou starten, doen de producenten van Outlander er nu alles aan om de opnames voor het zesde seizoen door te kunnen laten gaan. Eerder kregen film- en televisieproducties van de Schotse overheid al groen licht om tijdens de lockdown toch door te mogen werken, maar dan wel binnen de opgestelde richtlijnen om coronabesmettingen op de set zo veel mogelijk te vermijden.

Eén van de inmiddels genomen maatregelen is de bouw van een testcentrum, waar cast en crew drie maal in de week met behulp van een sneltest worden getest op het coronavirus. Dit testcentrum is gebouwd op de parkeerplaats van Wardpark Film Studios in Cumbernauld, Schotland, waar het televisiedrama wordt opgenomen. En dat blijkt met een budget van 150.000 pond een behoorlijke investering te zijn. Maar tegelijkertijd ook een investering die nodig is om de zaken op de set zo veilig mogelijk te houden. Alleen cast- en crewleden met een negatief resultaat mogen de studio’s betreden. Zo vertelt ook een anonieme bron aan The Daily Record:

De producenten van Outlander willen geen risico lopen en hebben een flinke investering gedaan om dit testcentrum op te bouwen. De totale prijs, inclusief het groot aantal testen dat continu gedaan wordt, zal gigantisch zijn.

Ze nemen Covid-19 erg serieus en willen er niet alleen voor zorgen dat cast en crew veilig zijn, maar er ook voor zorgen dat de productie niet nog verder wordt vertraagd. Ik weet zeker dat de fans blij zullen zijn dat de producenten er alles aan doen om zo snel mogelijk een nieuw seizoen neer te zetten.Bron foto’s: Wardpark Film and Television Studios

In een interview met Parade vertelde acteur Sam Heughan dat het filmen verder zo veel mogelijk doorgaat zoals ze dat voor eerdere seizoenen hebben gedaan. Want hoewel iedereen zoveel mogelijk afstand moet houden en eventueel mondkapjes moet dragen, zijn veel van deze coronamaatregelen niet mogelijk voor de castleden op camera. Het verhaal speelt zich immers af in de ‘normale’ leefwereld, één waarbij men elkaar aanraakt.

“Het maakt niet uit of het een intieme scène is of een gewone scène, we komen in contact met elkaar,” vertelt Heughan. “We blijven daarom in onze eigen bubbel. En dat zijn niet alleen de acteurs, maar het hele kernteam, zoals ook haar en make-up. Je kunt niet je werk uitvoeren zonder iedereen daar omheen. Ik weet dat we strenge regels hebben en het zal even tijd kosten om daaraan te wennen, maar op die manier is het wel veilig. We worden getest, we dragen gezichtsmaskers, en we zijn op een totaal veilige plek.”

Reacties

0
0