Cast en crew Outlander bezoekt New York Comic Con – Kijk live mee!

Datum: 2019-10-04 15:36:19
3
0
  

Morgen (5 oktober) is het zover! De cast en crew van Outlander komt naar New York Comic Con. Vorig jaar was dit de plek waar fans getrakteerd werden op de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van Outlander. Aangezien het productieproces nog hard bezig is om de laatste afleveringen van het vijfde seizoen op beeld te zetten, is het zeer onwaarschijnlijk dat fans nu ook weer de première te zien krijgen. Het nieuwste seizoen van Outlander gaat namelijk pas in februari 2020 in première. Maar dat wil niet zeggen dat we niet getrakteerd zullen worden op nieuwe content. Misschien een leuke trailer? Of misschien een scène uit de eerste aflevering? Ah, toe?…

De opnames voor het vijfde seizoen verhinderen zelfs dat enkele castleden niet bij Comic Con aanwezig kunnen zijn. Sophie Skelton (Brianna) en Richard Rankin (Roger) zullen helaas niet aanschuiven bij het panel. Ze zullen hard aan het werk zijn in Schotland, waar op dit moment nog de laatste vier afleveringen worden opgenomen. In de productie bleek het te moeilijk te zijn om ook voor hen een pauze in te kunnen lassen. Het was makkelijker vorig jaar, toen alle opnames voor het seizoen er al op zaten.

Gelukkig zullen wel een heleboel andere bekende gezichten aanschuiven voor een panel. Dit jaar zullen Caitriona Balfe (Claire) en Sam Heughan (Jamie) vergezeld worden door Duncan Lacroix (Murtagh), Maria Doyle Kennedy (Jocasta) en David Berry (Lord John). Ook showrunner Ronald D. Moore en uitvoerend producent Maril Davis zullen van de partij zijn, net als schrijfster Diana Gabaldon. Er staat Brianna en Roger wel weer een heleboel te wachten in dit nieuwe seizoen, dus hopelijk zullen de anderen hier meer over vertellen.Op The Lit Forum maakte schrijfster Diana Gabaldon vorige maand nog bekend de scripts tot en met aflevering 8 te hebben gelezen. Ook heeft ze de eerste vier afleveringen gezien (hoewel ze hierbij zeer duidelijk maakt dat deze nog niet af waren). En volgens haar ziet het er allemaal goed uit! Gabaldon geeft ook aan dat de schrijvers niet alles uit de boeken kunnen verwerken, gezien de dikte van het boek en de lengte van de televisieserie. Maar dat de producenten daarbij goed gebruik maken van bruggetjes om de oorlog tegen de Regulators duidelijker te maken. Neem bijvoorbeeld de beslissing om Murtagh in leven te houden, een beslissing die volgens Gabaldon nou eenmaal consequenties heeft.

“Er zijn altijd wel van die plekken waar iemand verliefd op wordt en per se wil gebruiken voor een shot, of het nu werkt of niet,” schrijft Diana Gabaldon. “En er zijn altijd mensen die een medisch script willen schrijven zonder enige kennis van medische termen. Ik moest het verschil uitleggen tussen een bacterie en een virus, maar volgens mij is dat nu duidelijk. En die uitvindingen van de productie zijn niet altijd erg. Rupert en Angus waren in het eerste seizoen een uitvinding en zij waren briljant.”

Hetzelfde ziet Gabaldon in de toevoeging van de ‘Idiot Hut’ aan het eind van seizoen 4 als Roger vastgehouden wordt door de Mohawks. “Het paste bij de personages, de dialoog was fantastisch en er werd goed geacteerd. De muiterij van Jamie in het derde seizoen was dat absoluut niet,” waarbij Gabaldon doelt op de scènes waarin Jamie in opstand komt tegen de kapitein om Claire achterna op de Porpoise te kunnen gaan. “Het paste niet bij zijn karakter, de dialoog was verschrikkelijk en het was absoluut niet logisch in de lijn van de plot. Tot nu toe heb ik dat voor het nieuwe seizoen nog niet gezien.”

Naast het panel zullen cast en crew vragen vanuit het publiek beantwoorden en vindt een signeersessie plaats. Om 12.30pm (18.30 uur) start een interview met de cast van Outlander op het Live Stage en om 5.30pm (23.30 uur) start de panel met cast en crew in het Hulu Theater. Via de website van SYFY Wire is een live-stream van alle panels beschikbaar, die beelden vanaf de Comic Con direct bij jou de huiskamer binnen brengt.


Bron foto’s: FarFarAway & Starz

Reacties

3
0